.

Rodri parla amb Barreiro en una imatge d’arxiu. El davanter ha estat protagonista marcant el 0-1 al minut 2 i l’empat en pròpia porta només quatre minuts més tard. Foto: Mundo Deportivo

La irregularitat del Nàstic comença a tenir una pauta: jugar millor fora de casa. I guanyar quan tot sembla més complicat. La victòria aconseguida aquest diumenge, a l’hora del vermut, en un camp gairebé inexpugnable com el de Los Pajaritos davant el Numància (1-2) calma els ànims després d’una setmana moguda i permet allunyar-se del descens. A hores d’ara és catorzè amb divuit punts, a tres de l’Almeria. Dos triomfs consecutius lluny de Tarragona (la tercera a domicili) que provoquen una gran injecció de confiança directament a la vena d’un cos amb espasmes permanents, al mateix temps que una sensació agredolça, perquè recorden com podria ser la història d’aquest equip per poc que carburessin al Nou Estadi.

El gol que trencava l’empat ha arribat en aquella zona grisa pràcticament a tocar del descompte, una moneda a l’aire que els granes estan acostumats a veure com cau de les dues cares. I quan surt la d’Uche significa alegries. El nigerià, que necessita molt poc per demostrar la seva condició de davanter de Primera, aconseguia el seu sisè gol de la temporada gràcies a una errada en defensa que ha sabut aprofitar com ningú altre sabria fer-ho. El dotzè dels granes fora de casa per tan sols nou en contra, una estadística per certificar que invitar el Nàstic a casa obliga els amfitrions a amagar la coberteria de plata. La nota negativa és que Uche s’ha fet mal a la zona del quàdriceps en l’acció del gol i ha hagut de jugar coix els últims minuts. L’abast encara està per concretar.

Uche ha estat clau de nou marcant al final del partit el gol de la victòria. Foto: CD Numancia

El desplaçament culminava de la millor manera una setmana d’advertiments varis. El president Josep Maria Andreu donava un toc d’atenció al planter després de caure eliminats a la Copa Catalunya davant el Cornellà (“No hem estat a l’alçada i així els hi he volgut manifestar”) i Rodri reconeixia que “ja no és excusa allò de què aquest equip està en creixement”.

El tècnic es marcava com a objectiu abans del partit d’aquest diumenge arribar a Nadal amb 22/24 punts. Això volia dir recollir entre 10 i 12 punts en sis jornades. Els tres primers d’aquesta mena de Llarga Marxa autoimposada des de la banqueta ja estan al sac gràcies també, i malgrat tot, al protagonisme de Barreiro. El gallec avançava els catalans al minut 2 després d’una bona jugada combinativa entre Mesa i Delgado, probablement l’únic remarcable que ha fet el xilè. El davanter resolia la jugada recollint el seu primer intent escopit pel travesser per aconseguir finalment el seu quart gol de la temporada. El que ha fet després no li compta al caseller. Només quatre minuts més tard feia pujar l’empat a la sortida d’un córner en una jugada confusa i desafortunada.

Alegria dels aficionats tarragonins desplaçats a Sòria. Foto: Nàstic

Els granes començaven el partit amb debats oberts sobre per què Javi Jiménez es quedava a la banqueta (per segon cop aquesta temporada) i Delgado, un jugador molt criticat per part de l’afició, entrava en un onze titular d’on Perone desapareixia en benefici de Suzuki. En tot cas l’equip s’ha mostrat sòlid, combatiu i sobretot competitiu. Pocs ensurts durant l’encontre, ordre defensiu malgrat la baixa per sanció de Gaztañaga amb el pivot defensiu reconstruït al voltant de Tejera i Zahibo, i l’habitual dosi de mala sort. Amb l’empat al marcador, Tejera encetava la segona meitat amb un gran llançament directe de falta al pal esquerre.

Josep Maria Andreu: “Tres punts que donen molta moral”

Com que això del futbol és un estat d’ànim, tot just minuts després de xiular-se el final del partit el màxim dirigent del club reconeixia als micròfons de Tarragona Ràdio que “Avui (els aficionats) estaran més tranquils, contra el Cornellà estaven molt enfadats. Avui és un dia de satisfacció i alegria”. Andreu afegia que “fora estem jugant francament bé. Ens queda una assignatura pendent: guanyar davant la nostra gent”. El president deixava clar que “hem guanyat merescudament” i posava en valor el fet que “a la segona part hem estat dominadors clar del partit. Uche ha fet un gol de 9 autèntic. Tres punts que ens donen molta moral”.

El proper partit serà davant el Lorca FC dissabte 25 de novembre, a partir de les 18 hores, al Nou Estadi de Tarragona.

J.S.

Imatges de l’autocar organitzat pel club amb els aficionats del Nàstic que han sortit de Tarragona a les 6.30 del matí per poder fer costat a l’equip i que tornaran, de ben segur, contents d’haver matinat. Fotos: Teresa Ortega (Sempre Nàstic de Tarragona Ràdio)

Alineacions

Numància: Aitor, Markel, Elguezabal, Calvo, Ripa, Iñigo, Diamanka, Nieto (Nacho, minut 70), Mateu, Milla (Higinio, minut 80) i Del Moral (Guillermo, minut 70).

Banqueta: Munir, Higinio, Nacho, Valcarce, Gutiérrez, Guillermo i Larrea.

Nàstic: Dimitrievski, Kakabadze, Suzuki, Molina, Abraham, Zahibo (Perone, minut 53), Tejera, Mesa (Tete, minut 81), Delgado (Javi Jiménez, minut 72), Uche i Barreiro.

Banqueta: Bernabé, Javi Jiménez, Emaná, Muñiz, Perone, Dongou i Tete.

Targetes grogues: Zahibo, minut 20; Kakabadze, minut 29; Abraham, minut 33; Markel, minut 69.

Gols: 0-1, Barreiro (minut 2); 1-1, Barreiro en pròpia porta (minut6); Uche (minut 87)