La imatge de Montserrat Abelló ja il·lumina la Sala dels Tarragonins Il·lustres

La família de la poetessa, amb el quadre i l’alcalde

Aquesta tarda el Saló de Plens de l’Ajuntament ha acollit l’acte de donació i entrega del retrat a l’oli de l’escriptora tarragonina Montserrat Abelló Soler.

L’acte, que ha comptat amb la presència de la família de l’escriptora, ha estat presidit per l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros. Un cop acabat, el retrat s’ha penjat a la Sala dels Tarragonins Il·lustres.

L’autor del quadre és Antoni Miró, un reconegut pintor i escultor, nascut a Alcoi (1944), que al llarg de la seva trajectòria ha combinat diversos procediments artístics dins les arts plàstiques, però amb una temàtica força recurrent com és el realisme social i en el cas del quadre d’Abelló, de l’hiperrealisme. La seva obra ha estat exposada en nombrosos museus i col·leccions de tot el món i compta amb una abundant bibliografia que estudia el seu treball de forma exhaustiva.

Montserrat Abelló (Tarragona 1918 – Barcelona 2014) ha estat una de les més grans poetes catalanes del darrer quart del s. XX i inicis del XXI. A la seva qualitat poètica uneix la reivindicativa dels drets de la dona. Ha obtingut alguns dels guardons més rellevants de la cultura catalana, com ara la Creu de Sant Jordi, per la seva tasca com a traductora (1998) o el Premi de la Crítica Serra d’Or de poesia (1999); el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana (2008), pel conjunt de la seva obra com a poeta i traductora; el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2008) i el Premi Nacional de Cultura (2008), aquests dos darrers per la seva trajectòria professional i artística.

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *