.

.

TOTS 21

Els jubilats i pensionistes de La Pobla de Mafumet es resisteixen a pensar que, amb la retirada de la vida laboral i activa, han d’acostumar-se a una vida sedentària i contemplativa.

Ben al contrari, la gent gran de La Pobla manté un ritme d’activitat força elevat, tota vegada que des de la Llar de Jubilats i Pensionistes del municipi s’impulsa un seguit de propostes per tal que tots els seus socis i sòcies puguin gaudir al màxim del seu temps lliure.

En aquest sentit, dissabte passat més de 140 membres de la Llar van visitar Figueres, en una excursió que va incloure aturades en ruta per esmorzar i per dinar, i que va permetre als assistents visitar espais tan emblemàtics com el Museu Salvador Dalí. En aquesta ocasió van estar acompanyats per dos membres de l’equip de govern municipal, així com per una infermera que va garantir el bon desenvolupament de la jornada.

Anteriorment, la gent gran pobletana ha protagonitzat activitats com la Festa de la primavera, amb un dinar de germanor celebrat l’1 d’abril que va ser l’equivalent a la Fira d’abril; la visita a la fira d’abril d’Alcover, l’endemà 2 d’abril; el lliurament de 126 mones de Pasqua als socis i sòcies que les van encarregar prèviament; l’assistència d’una representació de la junta de l’entitat a la 34a Assemblea General Ordinària de FATEC (3 de maig) i a la Trobada d’associacions de la gent gran del Consell Comarcal del Tarragonès, el 5 de maig, entre altres actes destacats.

Així mateix, la Llar de Jubilats i Pensionistes de La Pobla organitza un calendari anual d’activitats adreçades als seus socis, i que inclouen propostes com les sessions de gimnàstica correctiva, els dilluns i els divendres; l’aquagym, els dimarts i els dijous; el taller de gimnàstica mental, que té lloc els dimecres; o els entrenaments de petanca organitzats pel Club Petanca de La Pobla.

Però, a més d’aquesta activitat quotidiana, els jubilats també es preparen per assistir, aquest proper dimecres, a la Caminada de la gent gran organitzada pel Consell Comarcal del Tarragonès i que unirà Roda de Berà i Torredembarra.

Dissabte, desfilada de moda

Així s’arribarà a aquest proper dissabte, 27 de maig, quan la gent gran de La Pobla protagonitzarà una desfilada de moda molt especial, en la qual els models que lluiran sobre la passarel·la pobletana seran  els propis membres de la Llar de Jubilats i Pensionistes del municipi. Aquesta desfilada tan especial donarà inici a les 19.30 hores, als jardins del Pavelló municipal.

A més, al llarg de l’any aquesta destacada entitat de La Pobla organitza activitats tan tradicionals com són la calçotada de la gent gran, la festa del pernil, la presència al Carnaval de La Pobla amb una comparsa pròpia; així com el bingo solidari amb la Marató de TV3, entre moltes altres iniciatives i activitats que serveixen per mantenir ben activa la gent gran pobletana.