.

.

TOTS 21

Imatge d'una Jornada d’Esports Adaptats

Imatge d'una Jornada d’Esports Adaptats

La Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona participarà el proper dijous, 21 d’agost, en el  Camp de Treball Internacional, a la Ciutadella Ibèrica de Calafell, organitzat per la Fundació Pere Tarrés. Per a l’ocasió, la Federació MESTRAL realitzarà una jornada d’esports adaptats on es pretén donar l’oportunitat de practicar una sessió de bàsquet en cadira de rodes. L’objectiu és fomentar la pràctica de l’esport adaptat integrat pels participants i els esportistes amb discapacitat per tal de facilitar la normalització i la integració del col·lectiu en la societat.

La Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona realitza aquesta activitat en el marc del programa per a la promoció de l’esport adaptat amb l’objectiu d’aconseguir la plena normalització de les persones amb discapacitat física i orgànica en la societat, també mitjançant l’esport.

Des de la Federació MESTRAL es potencia aquest programa amb la idea que la pràctica esportiva controlada és sinònim de salut i, en conseqüència, qualitat de vida. Per tant, per a la persona que pateix algun tipus de discapacitat, l’esport li representa una forma de potenciar l’esperit de superació i d’aprenentatge, alhora que es converteix en un element clau per a fomentar la socialització i la integració en la societat.

El Camp de Treball es durà a terme al jaciment arqueològic de la Ciutadella Ibèrica de Calafell del 16 d’agost al 30 agost. Hi participaran un total de 24 joves de 18 a 29 anys d’arreu de Catalunya i de l’estranger per tal de potenciar l’intercanvi entre joves de procedències i maneres de fer i ser diferents, però amb inquietuds comunes.

El Camp de Treball pretén apropar als joves la cultura ibèrica i reconstruir part de la seva història i costums, alhora que es potenciaran altres objectius socials i pedagògics com sensibilitzar als participants envers la conservació del patrimoni històric i fomentar la convivència entre joves de diferents cultures.

La Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona agrupa diferents associacions del Camp de Tarragona que treballen per millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitats d’origen físic i/o orgànic. Vol ser la unió de voluntats de persones que creuen en les capacitats de les persones amb discapacitat i, que lluiten per a que el col·lectiu pugui assolir el major grau d’autonomia personal i normalitzar la seva relació amb l’entorn.