.

.

TOTS 21

La regidora de la CUP, Mònica Pàmies,en una imatge d'arxiu. Foto: Tots21

La regidora de la CUP, Mònica Pàmies,en una imatge d’arxiu. Foto: Tots21

La CUP demana a l’Ajuntament que instal·li lavabos públics a la ciutat per tal de facilitar-ne la vida social a places i carrers. “Sempre hem parlat del model de ciutat mediterrània com una ciutat on la gent fa comunitat en espais públics a l’aire lliure: places, passejos, parcs i jardins”, ha dit la regidora Mònica Pàmies. La formació anticapitalista critica que l’Ajuntament persegueixi sancionar com a delicte el que és resultat d’una manca de previsió del mateix govern.
 
“Les places s’han convertit en un espai passiu i sense vida a causa de la política repressiva del govern de Junts, ERC i Ara, que prohibeixen qualsevol activitat lúdica en aquests espais”, denuncia Pàmies. La regidora apunta cap als cartells que el Govern ha instal·lat a la via pública, “on tot està prohibit”, amb un text avisant de l’import de la multa, de fins a 1.500€, que s’imposarà a la veïna que desobeeixi l’ordre municipal.
 
Pàmies carrega contra els cartells “intimidatoris” que alerten que pixar al carrer comporta una sanció de 500€: “És una proposta purament sancionadora”. La cupaire ha remarcat que el grup municipal fa temps que ha defensat, tant en Comissions, com en Meses, Taules o Plens, la necessitat que s’instal·lin lavabos públics en tots aquells espais oberts on la gent es reuneix: parcs, places, passejos, avingudes i jardins. “No té cap mena de sentit sancionar per “pixar al carrer” quan, en cas de necessitat, no hi ha cap alternativa pública per no fer-ho”, ha reblat la regidora.
 
Les cupaires entenen que la majoria de la ciutadania no fa ús de l’espai públic com a WC si no es troba desesperada. “El govern vol fer una relació directa entre pixar al carrer i la gent borratxa que surt de festa, però la realitat no és aquesta”, resumeix Pàmies. La formació apunta les necessitats d’infants que juguen a les places i parcs de la ciutat, on no hi ha WC. Per a la CUP, això evidencia que les zones de reunió i esbarjo tenen una mancança evident i que aquest govern no hi aplica cap solució. “Considerem molt negativa la resposta del govern a un problema manifest, ja que només practiquen la sanció amb clar afany recaptatori, en lloc de la inversió en serveis i benestar públics”, ha conclòs Pàmies.