.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu dels Ministrers. Foto: Ajuntament

Com mana la tradició, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, convida a la ciutadania a participar de la festa gran de la ciutat amb la Crida, un acte que enguany presenta un nou format. Aquest dijous, a partir de les 19 h, la plaça de la Font serà l’escenari principal dels homenatges a la Perpetuadora i a les Tecleres i Teclers d’Honor, mantenint el ritual al balcó del Palau Municipal pel que fa al toc d’obertura, la Crida i l’encesa de la primera tronada de la Festa Major.

Tal com ha explicat la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, «volem fer tots els actes institucionals no només de cara al públic sinó amb i per al públic, per a la ciutadania. Volem que tota la població pugui gaudir i lluir la Festa».

Després del toc d’obertura de la Cobla de Ministrers del Consell Municipal des del balcó, un acte protocol·lari a l’escenari de la plaça, es farà l’homenatge a la Banda Unió Musical de Tarragona com a Perpetuadora de les festes per la seva contribució i paper en la vida cultural i social de la ciutat des del 1993. Alhora es farà s’homenatjarà a les Tecleres i Teclers d’Honor. En acabar, l’Esbart Santa Tecla faran el Ball d’Homenatge i s’obsequiarà els assistents amb la postal número 33, dedicada enguany al Braç de Santa Tecla.

Seguidament, a les 19.30 h, des del balcó de l’Ajuntament es farà el segon Toc de Crida que anunciarà que és festa major abans que l’alcalde cridi el ‘Visca Santa Tecla!’ a tota la ciutat. Finalment, l’alcalde i la Perpetuadora encendran la metxa dels catorze morters, que enguany simbolitzen una festa de durada especial, i la primera Tronada a càrrec de la Pirotecnia del Mediterráneo, guanyadora del Concurs Internacional de Focs Artificials 2022. L’acte serà retransmès en directe per Tarragona Ràdio.

Seguint amb amb la voluntat de fer més partícip de les festes a la ciutadania, el balcó del Palau Municipal torna a oferir algunes de les localitats als tarragonins i tarragonines, en aquest cas el dia 18 amb la diada castellera del primer diumenge, el dia 23 amb la tanda de lluïment del Seguici i la diada castellera de Santa Tecla. A partir d’avui es podrà participar al sorteig per gaudir d’aquests tres actes des del balcó municipal. Es podrà participar en el sorteig omplint un formulari al web municipal i la persona guanyadora obtindrà dues invitacions. El sorteig es farà el dia 16 de setembre a les 10 h i l’Ajuntament es posarà en contacte amb les persones premiades, que hauran d’acreditar-se. 

Constancia Invicta, proposta de Santa Tecla 700 al Teatre Tarragona

A més, aquest dijous a les 21 h, el Teatre Tarragona serà escenari de l’espectacle de dansa Constancia Invicta. En aquesta producció que la companyia La Im.perfecta ha creat per a la commemoració, es fa una aproximació a la patrona a través del cos i el moviment, del qual s’extreuen les seves particularitats personals fins a arribar al mite. L’espectacle patrocinat per Viamed-Monegal i dirigit per Raquel Méndez, aproparà la santa al públic, que veurà una transformació del cos amb imatges i absència de color amb missatges visuals. 

Redacció