.

.

TOTS 21

L'interior de la catedral de Tarragona Foto:Cedida

L’interior de la catedral de Tarragona Foto:Cedida

La Catedral de Tarragona acollirà el proper dissabte, dia 20 de juny, la presentació de la segona edició del Cantoral Litúrgic Bàsic (CLB). L’acte, presidit per l’Arquebisbe de Tarragona, Dr. Jaume Pujol Balcells i organitzat per la Conferència Episcopal Tarraconense, comptarà amb la intervenció del Cor de la Catedral de Lleida, el Cor i Orquestra de la Catedral de Tarragona i diverses corals de l’arxidiòcesi que interpretaran algunes peces d’aquest Cantoral.

Aquesta segona edició, molt augmentada, ha estat confiada a la Secció de Música de la Comissió Interdiocesana de Litúrgia pel Concili Provincial Tarraconense (Resolució 52). Aquest mes de juny es compleix el 20è aniversari de la solemne cloenda del Concili a la Catedral de Tarragona.

El Cantoral és un recull oficial dels cants propis o més apropiats (en català i alguns també en llatí) per a ser cantats en les celebracions de l’Eucaristia i dels altres sagraments, tenint en compte els diversos moments, temps, festes, etc. Un important instrument, doncs, per a la pastoral del cant litúrgic.