.

.

TOTS 21

Presentació de la prova. Foto: Cedida

Presentació de la prova. Foto: Cedida

El Club Ciclista la Canonja organitza avui, dissabte 22 d’abril, la setena edició del Trofeu 15 d’abril, puntuable per la Copa d’Espanya Júnior. El trofeu s’emmarca dins dels actes de la Festa de la Municipalitat que encara se celebren aquest cap de setmana. La prova compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Canonja i l’assessorament tècnic i logístic de la Federació Catalana de Ciclisme.

Els més de 200 ciclistes participants disputaran el trofeu sobre un exigent recorregut de 113 quilòmetres i passarà pels municipis de Riudoms, Montbrió, Vinyols i els Arcs, Riudecanyes, Duesaigües, Alforja, Vilaplana, l’Aleixar i Maspujols. La sortida serà a les 15.00 hores des del Poliesportiu Municipal i l’arribada es preveu cap a les 18 hores.

Les grans dificultats del dia seran tres ports de muntanya de 2ª categoria que els participants hauran d’enllaçar de manera consecutiva a partir del quilòmetre 60: el coll de la Teixeta (7 quilòmetres al 4,2%), Porrera (3,3 km al 7,1%) i el coll d’Alforja (4,7 km al 4,8%), aquest darrer situat a 33 quilòmetres de meta.

El ciclista extremeny Pablo Lospitao (Electromercantil) arribarà al Trofeu 15 d’Abril com a líder d’aquesta Copa Espanya júnior de ciclisme després d’imposar-se aquest cap de setmana passat al Gran Premio Montemayor, en un emocionant esprint a Vladimir Goharov (Maderas Flores).

Lospitao ja va ser el guanyador de la Copa Espanya 2022 i es va emportar també la victòria a la cursa de La Canonja.

Els equips que han demanat invitació per participar a la prova tarragonina són el Trebujena Academina Juanjo Lobato, Asesores de Navarra, Bathco Cycling Team, Maguisa Guijuelo, Fenavin Turismo Ciudad Real, Autovivo Grup Trek, Tot Net Terrassa, UCV Team Bikesports, Europa Tadesan, PC Baix Ebre, Eolo Kometa, Sanse, Saxun Primoti, Castillo de Onda, Hiper Europa, Bonillo Team, GSport +Vatios, Ikascola Ael Amiñur, Alimco Campagnolo, Electromercantil GR i El Nieto del Lobo Nutriban.