TOTS 21

Kenneth Martínez. Foto: Jordi Cartanyà-SER

Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell i actual secretari d’Organització de la Federació del Camp de Tarragona del PSC, està valorant presentar-se per ser primer secretari de la Federació socialista, en substitució de Roc Muñoz, alcalde de La Canonja, que ja va anunciar internament al partit la seva voluntat de no continuar al capdavant de l’òrgan de direcció regional.

Martínez és considerat un jove valor, que té discurs i un polític preparat. La Federació socialista del Camp celebrarà el Congrés el 14 de març, d’on ha de sortir el nou primer secretari i l’executiva que proposi. Fins aquell dia hi ha temps perquè es presentin candidatures, però no hi ha ambient de batalla electoral, que més aviat es reserva per a les llistes a les eleccions al Parlament de Catalunya.

El mateix alcalde del Vendrell ha confirmat a Tarragona21 que es troba en un procés valoratiu, ‘però no ho estic fent sol, sinó amb els companys i companyes de les agrupacions locals, de qui vull saber el seu parer‘.

Els socialistes viuen un moment dolç després de superades batalles anteriors, com la fuga de destacats militants pel procés independentista o la batalla que es va viure en les primàries nacionals de 2016 entre Miquel Iceta i Núria Parlón, que van sacsejar el partit i van ser guanyades per Iceta. Contribueix el bon moment el fet que el PSOE governa a l’Estat, que el darrer cicle electoral ha estat positiu i les enquestes de cara a les autonòmiques són força favorables, marcant una tendència de recuperació deprés d’una dècada turmentosa, tendència a l’alça que les enquestes també reflexen a la circumscripció de Tarragona.

Kenneth Martínez considera que ‘tenim l’oportunitat de consolidar-nos com la primera força del territori, gràcies a la situació general i a la perseverança nostra davant les adversitats. Som un partit que no ens hem rendit mai. Hem de ser la força determinant i això ha de sortir de les agrupacions locals’.

Els Estatus del partit ja no contemplen que l’elecció del primer secretari d’una Federació se substanciï amb un procés de primàries -sí en el cas d’altres càrrecs-, tot i que es podria acordar fer-ho així. El mateix Kenneth Martínez va posar damunt la taula aquesta possibilitat en una reunió d’un Consell de Federació recent, però només va obtenir el suport del diputat al Parlament Carles Castillo.

L’opció Kenneth és ben vista per l’aparell socialista del Camp de Tarragona i pel partit a Barcelona. També té el vist-i-plau del secretari d’Organització del partit, Salvador Illa, alhora ministre de Sanitat, tot i que Martínez afirma desconèixer-ho.

Kenneth Martínez ha començant a assistir a les reunions de les assemblees d’agrupacions locals que tenen lloc aquests dies al territori per presentar esmenes a la ponència política del Congrés de la Federació, que ja es va aprovar al seu moment. Hi és present a modus de ‘copsar i contrastar les opinions que es generen, perquè aquesta decisió de presentar-se no surt mai d’un sol. En funció del que copsi del territori prendré una decisió’, subratlla. La seva presència ha sorprès a alguns militants. S’espera que la decisió la prengui abans del dia de la celebració del Congrés de la Federació.

J. Garcia