.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu de la façana d’entrada a l’Audiència de Tarragona. Foto: ACN

La Secció 4 de l’Audiència Provincial jutjagarà aquesta setmana dues persones, una d’elles acusada d’un delicte de lesions en l’àmbit familiar i l’altra acusada d’un delicte d’amenaces en l’àmbit familiar, de dos delictes de lesions en l’àmbit familiar, d’un delicte d’agressió sexual, d’un delicte de coaccions en l’àmbit familiar, d’un delicte d’agressió sexual en grau de temptativa i d’un delicte de trencament de condemna.

Els fets van ocórrer a Reus l’any 2019. Segons el fiscal, els acusats van mantenir una relació sentimental durant 7 anys. L’acusat havia estat condemnat en diverses ocasions per delicte de maltractament en l’àmbit familiar i delicte d’amenaces en l’àmbit familiar, entre altres, a la prohibició d’acostament i aproximació a l’acusada així com a la prohibició de comunicació amb ella.

Malgrat tenir ple coneixement d’aquestes prohibicions, l’acusat es va personar en els voltants del domicili d’ella, trobant-la en el seu vehicle i obligant-la a parar-lo, i li va demanar que l’acompanyés al seu domicili. Davant la negativa d’ella, la va amenaçar en matar-la a ella, a la seva mare i al fill que tenien en comú, aconseguint doblegar la voluntat de l’acusada a causa de la por que sentia. Una vegada van arribar al lloc on residia l’acusat, aquest li va col·locar un ganivet al coll i la va agredir sexualment. Tot seguit, la va retenir en aquell lloc, sense deixar de coaccionar-la.

En un moment donat, la víctima va poder enviar un missatge a la seva actual parella demanant auxili. En adonar-se l’acusat d’això, li va trencar el mòbil i la va colpejar. La víctima, a fi de defensar-se, va trencar un got de vidre al cap de l’acusat i li va ficar un dit en l’ull. Posteriorment, l’acusat va intentar tornar a agredir sexualment a la víctima, sent interrompuda la seva acció pels agents de Mossos d’Esquadra que havien estat alertats per l’avís d’auxili de la víctima. Concorre en l’acusat les circumstàncies agreujants de parentiu i de reincidència.

El fiscal demana 17 anys i 7 mesos de presó per a l’acusat i la lliure absolució de l’acusada.

Redacció