.

.

TOTS 21

Anna Tarragó, signant de l’article en nom de l’executiva local de Junts per Catalunya. Foto. Cedida

Junts per Catalunya a Reus ha deixat clar aquest dijous que vol liderar la llista de l’espai post-convergent a les pròximes eleccions municipals. És a dir, i dit en català normatiu, que l’alcaldable sigui una persona de la seva formació i no del PDeCat, partit en el qual milita l’actual batlle, Carles Pellicer. Ho ha fet per mitjà d’un article d’opinió signat per Anna Tarragó en nom de tota l’executiva local, que arriba només 24 hores després que Pellicer convertís el balanç de legislatura del grup municipal de Junts per Reus en un intent de mostrar unitat sota el paraigua d’unes sigles transversals. “Militem en diferents partits. I què?”, afirmava l’alcalde ahir conscient que dos dels seus regidors (Montse Vilella i Teresa Pallarès) formen part de Junts i que repetir com a cap de llista s’està posant cada cop més car.

Els arguments de Tarragó són inequívocs. També aposten per ser “generosos amb qui vulgui implicar-se en el projecte de ciutat que Reus necessita”. Ara bé, marcant ells les regles “atès l’actual pes polític de Junts al país i a la ciutat, que el PDeCAT no va aconseguir representació parlamentària el 14-F i fixant-nos també en els resultats de les últimes cites electorals a Reus”, Per tot plegat, segons Tarragó, “entenem que ens pertoca a Junts liderar la candidatura a les eleccions municipals del 2023”.

‘No serem la crossa de ningú’

“A JuntsxCat -continua- tenim vocació de lideratge, tenim molt clar que ens presentarem amb les nostres sigles. Partint d’aquí, molts escenaris resten oberts. Estem disposats a encapçalar una gran aliança, com més àmplia i integradora millor, capaç d’incorporar el màxim de sectors que comparteixin que Reus ha de fer un salt qualitatiu. Cal construir un projecte de ciutat ambiciós i engrescador, i tenim les portes obertes de bat a bat. Però no serem crossa de ningú”, etziba Tarragó en una frase d’alt contingut polític.

JuntsxCat també destacar les credencials de gestió I en aquest sentit “posem en relleu la tasca de les dues regidores al govern de la ciutat i el seu paper al de la Generalitat: (Teresa) Pallarès, delegada del Govern al Camp de Tarragona, i (Montserrat) Vilella, directora general d’Autonomia Personal i Discapacitat. Reivindiquem l’obra de govern com ahir feia conjuntament el grup municipal al Castell del Cambrer, i destaquem que hi tenim un rol central, on l’aportació de les regidores de Junts és transcendental”, afegeix l’article.

J.S.