.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu d’un ple de l’Ajuntament de Mont-roig

 1. Des de la celebració de les eleccions el proppassat 26 de maig de 2019, en el que el PSC va aconseguir una merescuda i democràtica victòria, el grup municipal de Junts per Mont-roig Miami es va posar a disposició del grup guanyador amb una proposta de govern que se centrava en:
 • Estabilitat de govern durant els propers anys.
 • Centrar-nos en el govern municipal. 
 • Col·laborar en la gestió i implementació del programa donada l’alta coincidència en els programes defensats pels dos grups durant la campanya, que incloïa: el pla estratègic de turisme, que només Junts per Mont-roig Miami portava ja en les eleccions del 2015 (on hem estat un dels grups municipals que més temps, dedicació i recursos ha destinat; altres formacions que han estat en el ball dels pactes ni tan sols han assistit a les reunions de treball) i el Pla Estratègic Municipal 2020-2030.
 1. En aquesta reunió el nostre grup va lliurar un elaborat document de treball que, força ben acollit, sembla que va quedar en paper mullat. Aquesta trobada va tenir lloc el 29 de maig de 2019, a les 16:00 al local del PSC a Miami.
 2. La resposta per part del grup municipal del PSC, liderat per Fran Morancho, va ser la de concertar una segona ronda de contactes per tal de polir les possibles i lògiques diferències polítiques i de visió de la gestió municipal. Una segona reunió que ja no s’ha produït mai, al menys amb nosaltres. Han ignorat per complert el nostre document i ens han vetat d’un possible pacte a la primera; sense l’oportunitat de diàleg ni de negociació possible.
 3. Durant aquest període, la franquesa mostrada pel grup de Junts per Mont-roig Miami no ha estat corresposta de la mateixa manera. No coneixem cap altra manera més treballar; amb franquesa i transparència.
 4. Som la llista més transversal i més representativa del municipi perquè un 40% del nostre grup som veïns de Miami i les urbanitzacions i un 60% de gent de Mont-roig. Tots els partits s’han omplert la boca, durant la campanya, de la transversalitat i la necessitat de tenir representació de tot el municipi, i quan davant us heu trobat una llista que compleix amb escreix tots aquests requisits; ni us ha agradat, ni l’heu volguda.

 

La transversalitat que tan s’ha pregonat i el fet de tenir representació de tot el municipi ha molestat més del que ens podríem imaginar. Cap dels altres grups se la creu.

 1. La notícia del pacte, entre d’altres accions (posteriorment fallit) entre PSC i ERC ens fa pensar que això ja estava fet abans de la convocatòria electoral. Ens hem hagut d’assabentar per les xarxes socials i la rumorologia que no es comptava amb la nostra proposta. Posterior trucada de l’alcalde quan ja ho sabíem. Això és legítim, però poc elegant. I demostra la manca de talla política que un municipi com el nostre es mereix.
 2. Així doncs, ens trobem posteriorment amb un pacte (conseqüència d’un acord fallit) que deixa un govern en minoria gràcies a l’obra de caritat de Ciutadans que s’ha abstingut a canvi de no res, sense fer cap proposta, una autèntica carta en blanc amb l’únic objectiu de posar un cordó sanitari a certs grups municipals. Una formació que es presenta per no governar i per no deixar governar als altres. Ciutadans únicament proposa portar a l’àmbit municipal la rancúnia de la política nacional.
 1. No sabem qui va marcar les línies vermelles. Però si sabem, que se’ns ha volgut excloure de qualsevol escenari de govern. De poc ens ha servit ser el grup de l’oposició més dinàmic i més actiu pel que fa a presentació d’esmenes als pressupostos (som l’únic grup que ha treballat i presentat esmenes als pressuposts durant els 4 anys), respecte a mocions presentades en els Plens o durant tota l’activitat duta a terme en els passats 4 anys. El PSC ho sap perfectament i així ens ho ha manifestat molts cops. Però, per alguna raó, interessada, ho han obviat.
 2. Vam mantenir també conversacions amb ERC però la resposta del partit republicà sempre ha estat que les negociacions amb el PSC ja estaven molt avançades i que faltava únicament ultimar detalls.
 3. S’ha parlat molt de l’alternativa al govern de l’anterior mandat, però des del lideratge d’ERC-Més sempre s’ha rebutjat la possibilitat d’una llista única entre ambdós partits.
 4. Com a segona força més votada en els darrers 8 anys, i com a llista més transversal, Junts per Mont-roig Miami es compromet a seguir treballant de manera constructiva, com ha fet sempre, vigilant i fiscalitzant l’acció de govern municipal com també possibles accions paral·leles i defensant els drets de tots els veïns i veïnes de Miami i Mont-roig.