TOTS 21

Dolça Cortasa. Foto: ICO

Dolça Cortasa Vidal, directora de Suport a la Gestió de l’ICO, és la nova directora territorial i gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona en substitució de Ramon Descarrega, segons ha sabut Tots21. L’hermetisme ha envoltat aquest nomenament, que serà oficial dilluns vinent.

Cortasa ha estat directora assistencial del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre de l’Institut Català d’Oncologia. L’ICO és un organisme públic que a Tarragona s’ocupa de l’hematologia, però en altres llocs de Catalunya s’ha fet amb més serveis relacionats amb l’Oncologia.

Descarrega, al seu torn, es va acomiadar dies enrera dels més propers en no haver estat ratificat en els càrrecs de gerent del Servei Català de la Salut i dels Serveis Territorials de Salut de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, càrrecs que ostentarà ara Cortasa.

Cortasa és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Navarra, en l’especialitat en Medicina de la Educació física i l’Esport, així com diplomada en Gestió Gerencial Hospitalària, màster en Economia de la Salut i Gestió Sanitària i llicenciada en Administració i Direcció d’empreses.

En el camp professional fou adjunta a la Gerència de l’Hospital de Blanes, cap admissions de l’Hospital Sant Jaume Calella i del Comarcal de la Selva, així com cap d’admissions de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, a més de directora de Planificació i admissions de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, entre 1998-2008. Tamé fou directora assistencial del GIPSS i directora de centre de l’Hospital Joan XXIII, de 2010 a 2014.

Jaume Garcia