.

.

TOTS 21

Camí Mendoza i Lluís Abella, acompanyats dels regidors d’ERC i Junts durant la roda de premsa d’aquesta tarda. Foto: Ajuntament

La reacció per part d’ERC i Junts a l’anunci sopresa de la moció de censura a Cambrils ha vingut aquesta tarda en forma de roda de premsa, en la qual l’alcaldessa Camì Mendoza ha titllat l’acord com a “pacte Frankestein” (també ha anunciat la revocació de les competències als regidors de l’NMC) i un comunicat extens i sense desperdici. Al seu costat, el primer tinent d’alcalde de Cambrils, Lluís Abella, ha etzibat que la moció de censura és “un pacte antinatura” i ha acusat els signants de “voler assegurar-se una cadira a l’Ajuntament”. Abella ha posat en qüestió els punts en comú que tenen els quatre partits que s’han aliat per entrar a govern la resta del mandat i ha assenyalat que la moció de censura ha estat “una maniobra de joc brut i deslleialtat”.

Per la seva banda, la nota de premsa conjunta afirma que “ens dol l’actitud dels membres de Nou Moviment Ciutadà, fins a dia d’avui socis de govern, que no han fet cap gest per resoldre les suposades discrepàncies i han actuat amb opacitat per obtenir l’alcaldia per a Oliver Klein per la porta del darrera”. Alhora, també carreguen contra “el paper del PSC, alineant-se una vegada més amb les dretes per apartar el republicanisme de les institucions. En l’escenari actual, amb la més que probable irrupció de l’extrema dreta a molts municipis de Catalunya, com apunten les enquestes i amb l’avís del que va passar a les darreres eleccions al Parlament, algunes aliances dibuixen un mal punt de partida i esdevenen un presagi del que pot acabar succeint”.

Des dels dos partits, de fet, es considera que la moció de censura ha estat negociada “amb nocturnitat i traïdoria, sense cap element que el justifiqui més enllà d’ambicions personals i de l’objectiu de repartir-se les cadires, que no planteja cap projecte sòlid ni il·lusionant per al nostre municipi, i que demostra falta de voluntat de diàleg per part dels partits proposants i una manca de lleialtat institucional flagrant per part de Nou Moviment Ciutadà”.

L’acord de govern resultant d’aquesta moció de censura “no és una bona notícia per a Cambrils -continua el comunicat-, amb quatre partits que representen ideologies i programes electorals completament oposats, i només s’entén des de la voluntat d’assolir l’alcaldia a qualsevol preu, passant per sobre de la voluntat democràtica de la ciutadania. Aquest moviment estrany avantposa els interessos personals per sobre de les necessitats dels cambrilencs i de les cambrilenques”.

“Per la nostra part, continuarem treballant pel benestar social i el bé comú, des d’allà on ens toqui ser. Som els socis més lleials de la ciutadania i ho sabrem ser si finalment ens toca ser a l’oposició de la mateixa manera que ho hem estat des del govern”. ERC i Junts deixen clar que “supervisarem i fiscalitzarem la feina d’aquest govern ple d’interessos personals i seguirem treballant pels interessos de totes les cambrilenques i tots els cambrilencs amb honestedat i honradesa”.

La nota recorda que a les eleccions municipals del 2019, ERC va assolir a Cambrils “una nova victòria electoral, amb 2.839 vots, millorant en dos regidors els resultats aconseguits el 2015. Amb més de 1.000 vots de diferència respecte la segona llista més votada, el missatge de la ciutadania era prou clar. Havent constatat que el PSC no tenia voluntat de reeditar el govern de l’anterior mandat (com van estar repetint durant tota la campanya), es va tancar un acord amb Junts per Cambrils, amb qui hi havia coincidència programàtica, i Nou Moviment Ciutadà. Així, es va elaborar un Pla d’Acció Municipal amb actuacions consensuades en els programes electorals de les tres formacions”, defensen els dos partits que resten a l’executiu local de cara a restar credibilitat a l’argumentació de Klein, futur batlle de la ciutat a partir del plenari convocat per al pròxim dia 28 a les 12 del migdia.

Redacció