.

.

TOTS 21

Imatge del vehicle. Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra van denunciar aquest dimecres un home de 18 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit per circular a una velocitat penalment punible. El jove conduïa a 227 km/h per l’A-7 en sentit Barcelona a l’alçada de Mont-roig del Camp, en un tram en que la velocitat màxima permesa és de 120 km/h i els agents el van interceptar en un control de trànsit.

És el cinquè conductor que han enxampat a més de 200 km/h en poques setmanes al Camp de Tarragona. L’últim, aquest divendres a la una de la matinada, a l’AP-7 a Tarragona. Un radar ha detectat un vehicle circulant a 200 km/h i s’ha denunciat administrativament l’infractor.

La detecció d’aquestes velocitats tan altes al Camp de Tarragona s’ha emmarcat en una campanya intensiva de velocitat que Mossos d’Esquadra i policials locals de trànsit de tota Catalunya, coordinats pel Servei Català de Trànsit (SCT), han dut a terme amb l’objectiu de reduir l’accidentalitat derivada de circular a velocitats superiors a les permeses.

La velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària. És una conducta de risc i té conseqüències tràgiques a les carreteres. A més de ser una causa directa de sinistres viaris, és un factor que incrementa la gravetat de les lesions.