TOTS 21

Una imatge de la visita a Sant Salvador. Foto: Cedida

La diputada al Parlament de Catalunya per En Comú Podem i número 2 per les properes eleccions del 14-F per Tarragona, Yolanda López, s’ha reunit aquest matí al barri de Sant Salvador amb Toni García, president de l’associació de veïns i veïnes d’aquest barri tarragoní per conèixer la problemàtica dels talls de subministrament elèctric que estan patint alguns veïns en un moment on les temperatures són molt baixes. De fet, fa uns dies, 250 afectats de la zona d’Interblocs d’aquest barri van quedar-se sense llum durant 48 hores en un moment en que les temperatures han estat les més baixes de l’hivern.

Els veïns han acusat directament l’empresa Endesa de manca d’inversió, que és el que acaba provocant els talls en el subministrament que ara denuncien. Yolanda López entén perfectament la situació generada i per això ha emplaçat al Govern de la Generalitat a estar al costat dels veïns i les veïnes . “És el Govern qui ha de pressionar aquestes empreses a fer els deures perquè aquest tipus de situacions no es poden tornar a repetir en el futur”, ha explicat.

Yolanda López, a més de reiterar el seu acord amb la substitució d’aquesta xarxa elèctrica, també ha explicat que en En Comú Podem proposa al govern de la Generalitat a sancionar les operadores elèctriques per possible vulneració dels drets bàsics de la ciutadania i per l’incompliment de l’obligació de subministrament d’energia, rescabalant les famílies dels danys i perjudicis causats en les situacions d’interrupcions del subministrament elèctric”. Al mateix temps, demana “l’obertura d’un canal específic per a les queixes i reclamacions ciutadanes des de la mateixa Generalitat o des de la companyia titular de la xarxa de distribució”.

Redacció