.

.

TOTS 21

La central nuclear d'Ascó.

La central nuclear d'Ascó.

Les seccions sindicals de CCOO, UGT i APLOC de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs han convocat diverses jornades de vaga que afectaran els centres de treball de l’ANAV (Associació Nuclear Ascó-Vandellòs). L’objectiu és exigir el desbloqueig de la negociació del conveni col·lectiu. Aquest dimecres al matí han registrat la convocatòria de vaga a la seu del Departament d’Empresa i Ocupació de Tarragona i a la Delegació del Govern de Tarragona, perquè es remeti al Ministeri d’Indústria. Se n’han convocat del 16 al 19 de maig, del 23 al 26 de maig, del 30 de maig al 2 de juny, del 6 al 9 de juny i del 13 al 16 de juny.

Les plantilles de l’ANAV denuncien “l’actitud immobilista” de l’empresa en les negociacions que, segons els sindicats, rebutja algunes de les principals propostes de la part social i planteja retallar les condicions laborals. També, afegeixen els representants dels treballadors, s’intenta implantar una política de contractació de baix cost, i s’alerta que aquestes mesures “poden posar en risc l’explotació segura i fiable d’aquest tipus d’instal·lacions”.

Des del sindicat CCOO es recorda que el conjunt de la representació social dels treballadors de l’ANAV ha fet una proposta seguint les indicacions de l’acord de moderació salarial del 2012 per “evitar un impacte econòmic important i assegurar la viabilitat de l’empresa” i es subratlla que la situació global de crisi s’ha vist agreujada a l’ANAV “per l’afectació del nou sistema impositiu que el Govern aplica a aquest tipus d’instal·lacions”.

Per això han basat els pilars de la negociació en ampliar les actuals garanties d’ocupació, donar continuïtat a l’acord de relleu generacional signat el 2010 i assegurar el manteniment del poder adquisitiu, propostes que l’empresa “es nega a acceptar”.