.

.

TOTS 21

Pilar dels Xiquets arribant al balcó. Foto: Xiquets

L’enxaneta de la Jove enlairant-se. Foto: J. Santapau

El pilar del Serrallo arribant a la Baixada de Misericòrdia. Foto: Captura de pantalla de TAC 12

Els de Sant Pere i Sant Pau han tornar a ser la colla més ràpida. Foto: Captura de pantalla de TAC12

Els Pilars Caminant han enterrat aquest migdia la pandèmia (dos anys obligats a entrar a boxes), la meteorologia (l’aiguat d’ahir ha obligat a mirar el Meteocat com si fos un oracle) i la necessitat de fer virtud de la improvisació i han transmès alegria, emocions i somriures a una Tarragona plena a vessar de ciutadans i turistes admirats per una tradició tan típicament tarragonina.

Les quatre colles de la ciutat han completat el recorregut tot i les dificultats del pis mullat, les inherents al circuit (pujada i baixada d’escales, carrer Major i Baixada Misericòrdia abans d’entrar a la plaça de la Font i arribar al balcó de l’ajuntament) i la necessitat d’establir un cordó de seguretat amb les faixes per garantir espai davant la llau de públic. La baixada, per ordre d’antiguitat, ha tingut un petit ensurt a la pujada de l’enxaneta de la Jove al balcó (no ha anat a més), però s’ha desenvolupat de forma àgil fins i tot en els canvis de peu dels pilars. Els de Sant Pere i Sant Pau han recuperat la tradició i han tornat a ser els més ràpids (6 minuts i 59 segons), mentre els del Serrallo completaven una xifra magica, la de 25 anys consecutius arribant a port. Aquest migdia hi havia festa grossa al barri pescador amb ració de mandonguilles per a 300 persones.

La Diada d’una ronda

El 5 de 8 descarregat dels Xiquets de Tarragona. Foto: Xiquets

El 4 de 8 de la Jove. Foto: F. Virgili

El 3 de 7 dels del Serrallo. Fotos: Captura pantalla TAC12

El 3 de 8 de la colla de Sant Pere i Sant Pau. Foto: Captura pantalla TAC12

Prèviament als pilars, la plaça de les Cols ha viscut una Diada Castellera de la Mercè fora el comú. Pensada en un principi per acollir dues rondes, la suspensio per la pluja ahir de la Diada de Santa Tecla es va voler compensar sumant-ne un més. Però la previsió del temps, amenaçant un altre cop, ha obligat a prendre aquest matí una decisió, la de reduir finalment l’actuació a una ronda de cara a donar prioritat a la realització dels pilars.

Els Xiquets han acceptat «a contracor» la resolució (tal com han fet públic en el seu compte de Twitter), però no ha estat cap impediment per a que descarreguessin el 5 de 8. Una Catedral que han desmuntat en un primer moment encara que han demostrat tenir-lo dominat aquesta temporada.

Per la seva banda, la Colla Jove ha optat per un 4 de 8 (descarregat), els del Serrallo per un 3 de 7 (descarregat) i els de Sant Pere i Sant Pau pel 3 de 8, una construcció completada per cinquena vegada aquesta temporada.

L’actuació ha estat dominada per la prudència, tot i les ganes que es tenia de convertir la cita en un calibratge per al Concurs de Castells del cap de setmana vinent.

Redacció