TOTS 21

Els Mossos d’Esquadra han intervingut aquesta setmana dues agències de viatge que proporcionaven falses PCR negatives pels seus clients. Agafaven documents oficials de laboratoris i en modificaven les dades, el nom i el resultat. Es tracta d’una agència de Mataró i una altra de Santa Coloma de Gramenet, on s’han investigat 27 clients i el propietari de l’establiment del Maresme. Els tres propietaris de l’empresa de Santa Coloma han estat arrestats.

El comissari Joan Carles Molinero ha explicat que la comissaria de Mataró va rebre la trucada d’una persona a qui l’agència que volia contractar per fer un viatge li havia ofert un certificat fals de PCR negativa a canvi de 85 euros. En la seva inspecció, la policia va detectar 15 documents falsificats ja preparats per viatjar al març a noms de clients, que han quedat investigats.

Imatge de l’actuació policial. Foto: Mossos

A Santa Coloma, una persona va trucar al telèfon d’emergències 112 per denunciar que havia tingut coneixement d’una agència de la localitat que feia el mateix que la de Mataró. Els Mossos van detectar-hi 12 certificats falsos a noms de clients, que també han quedat investigats, per viatjar al març. A més, s’han denunciat els tres amos de l’empresa. Els certificats tenien codis sanitaris repetits de proves legalment fetes.

Molinero també ha advertit que durant aquest 2021 s’han detectat 85 estafes, 54 al gener i 31 al febrer, dirigides sobretot a centres mèdics i residències geriàtriques, demanant per telèfon diners a canvi de material sanitari, de protecció i fins i tot vacunes, que no acaben arribant mai. El comissari ha recordat que les vacunes no es poden comprar ni vendre, ja que són subministrades pel Departament de Salut.

En l’última setmana els Mossos i les policies locals han aixecat 106 actes per vulnerar el confinament comarcal, 42 per infracció horària als restaurants i 125 per incompliment del toc de queda. No s’ha fet cap detenció.

Pol Solà