.

.

TOTS 21

Pla general dels agents antidisturbis avançant mentre el grup marxa per un lateral de l’N-340. Foto: ACN

Després de sis hores i mitja mantenint la N-340 tallada al trànsit, al sud de les Terres de l’Ebre, a pocs metres de la frontera administrativa amb Castelló, els manifestants han dissolt la protesta sense oposar resistència als Mossos d’Esquadra que ja s’havien desplegat i iniciaven una acció de desallotjament amb set unitats ARRO i desenes d’agents antidisturbis.

Durant dues hores, s’ha mantingut un cordó amb els policies armats a uns cinquanta metres dels manifestants però a quarts de tres, quan els Mossos han rodejats els manifestants i han començat a tancar el cercle, les 200 persones que tallaven des de primera hora del matí la carretera nacional han marxat per un camí secundari amb les mans alçades i acomiadant-se de la policia.

El tall de carretera, que havia començat a un quart de nou al quilòmetre 1.060 de l’N340, s’ha desplaçat a mig matí un quilòmetre més al nord per evitar que els Mossos d’Esquadra desviessin el transit per l’accés des de la nacional a la TP-3318, cap a les poblacions d’Alcanar i Ulldecona, al Montsià. Al cap de poc, tres vehicles ARRO dels Mossos d’Esquadra amb una trentena d’agents s’han personat al lloc i han desplegat un cordó policial amb agents antidisturbis armats amb escopetes de salves, porres i altres armes.

La tensió, mentre la policia no actuava, s’ha anat rebaixant i s’ha mantingut aquesta situació durant dues hores. Durant aquest temps també s’han vist vehicles de la Guàrdia Civil i de la Policia Local d’Alcanar.

Ha estat a quarts de tres de la tarda, amb l’arribada de reforços en quatre furgonetes més d’antidisturbis dels Mossos d’Esquadra, que els agents s’han organitzat, de manera que han envoltat les persones que tallaven l’N-340 i han començat a avançar cap a ells. Els manifestants, sense oposar cap tipus de resistència, amb les mans aixecades i acomiadant-se de la policia, s’han retirat al voral de la carretera i han anat marxat en grup per un camí secundari proper. Minuts després, un cop han donat per controlada la situació, s’ha restablert el trànsit a l’N-340, en aquest punt a l’alçada de les Cases d’Alcanar.

ACN