.

.

TOTS 21

El Ball de Cercolets ha desfilat amb el Seguici Festiu pels carrers de Riudoms. Foto: David Aymerich.

Tal com va explicar l’alcalde de l’Ajuntament de Riudoms, Josep Mª Cruset, enguany la Festa Major de Sant Jaume s’ha ampliat una setmana per prioritzar el valor de la tradició i les festes culturals del municipi. Han sigut 45.000€ de pressupost per una Festa Major que es suma als gairebé 400.000€ de pressupost anual per la cultura i la festa. Tota una declaració d’intencions d’efecte inmediat.

La Mulassa de Riudoms, de gairebé quatre metres d’alçada, amb prou feines passava pels estrets carrers del nucli antic del municipi. Foto: David Aymerich.

El vespre de diumenge, dia 22 de juliol, el municipi del Baix Camp ha protagonitzat el seu acte més solemne i, a la vegada, festiu i tradicional. La processó de Sant Jaume, encapçalada pel Seguici Festiu, ha fet vibrar la població i visitants que s’han apropat a Riudoms durant més de dues hores, abans del concert de la banda Bandsonats, ja arribada la nit.

Els Diables de Riudoms ballant a l’atapeïda Plaça de l’Esglèsia. Foto: David Aymerich.

Puntual com un rellotge, a les 19:45 hores ha començat el recorregut que sortia de la Plaça de l’Esglèsia per seguir un camí circular pel Carrer de Sant Jaume, la Plaça Mare Cèlia, el Carrer Galanes, Carrer Major, Carrer Gaudí i, per últim, tornar de nou a la Plaça de l’Esglèsia. Un trajecte, pel nucli antic del consistori, on tot el seguici i vestiari han notat ben d’aprop el caliu del públic -famílies, grans i joves- que gaudien de la festa en tots els punts del municipi.

El pas de Sant Jaume sortint de l’Esglèsia de Sant Jaume per assistir al Seguici Festiu. Foto: David Aymerich.

Tot seguit, quan ja es feia de nit a Riudoms, el pas de Sant Jaume ha entrat de nou a l’Esglèsia -anomenada també Esglèsia Sant Jaume Apòstol- i els elements del Seguici Festiu han fet una ballada conjunta amb la música de cada element. Per acabar, cada element ha realitzat un ball individual de lluïment  abans de fer un ball conjunt i traca final al diumenge de Festa Major de Riudoms.

El públic esperava impacient l’arribada del seguici per veure els balls de lluïment. Foto: David Aymerich.

David Aymerich