.

.

TOTS 21

Un treballador va morir en l'explosió d'una pirotècnia a Valls.

Un treballador va morir en l'explosió d'una pirotècnia a Valls.

Comissions Obreres ha presentat un informe “preocupant” sobre l’índex de sinistralitat a la demarcació el passat 2013. Montse Sanahuja, responsable de Salut Laboral local de CCOO, ha subratllat que “Tarragona és la ptijor província de Catalunya pel que fa a la sinistralitat”. En aquest sentit, el 2013 s’ha tancat amb un increment del 2,64% dels casos registrats, amb 6.929 casos lleus, 47 de greus i 4 de mortals.

Per sectors, els quatre morts registrats es van produir en el sector serveis, un àmbit en què la sinistralitat ha incrementat en un 5%, amb 32 casos greus i 4.393 de lleus. El segueixen, en nombre de sinistres, el sector de la indústria, amb un increment de l’1% que s’ha traduït en 12 casos greus, 1357 de lleus i cap accident mortal. En l’agricultura és on els sinistres han augmentat més de manera percentual, un 18%, amb 1 cas greu, 459 de lleus i cap mortal.

L’únic sector que ha registrat un decrement, tant percentual com absolut dels casos, és la construcció, amb una reducció del 5% dels accidents, dels quals 2 han estat greus i 720 lleus, amb cap accident mortal.

Amb tot, Sanahuja, ha destacat que “aquestes xifres són les declarades i són greus però, segurament, encara són més elevades ja que hi ha molta pressió des de les mútues i les empreses per amagar aquests casos”.

“La gent treballa en males condicions”

Per damunt de tot, el sindicat ha lamentat que “cada cop els treballadors van a la feina en pitjor condicions, es penalitza el treballador que es posa malalt i cada cop té menys cobertura llegal i laboral”.

Davant aquest escenari “preocupant” i amb l’horitzó de l’1 de Maig, CCOO reclamarà una reforma fiscal a l’Estat –que garanteixi que els que tenen més paguin més–; que es garanteixin els convenis de negociació col·lectiva entre sindicats i empreses; assegurar que cap persona es quedi sense uns ingressos mínims per sobreviure i evitar que quedin per sota del llindar de la pobresa; i, per últim, el canvi de rumb de les polítiques europees, també a les portes dels comicis al Vell Continent entre el 23 i el 25 de maig.

Gallego titlla d'”antidemocràtiques” i “antisocials” les propostes del Círculo d’Empresarios

El secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, titlla d'”antidemocràtiques”, “antieconòmiques” i “antisocials” les propostes del Círculo d’Empresarios de suprimir el salari mínim a les persones sense formació i d’apropar el cost de l’acomiadament a la mitjana europea -de 18 dies. Gallego acusa la institució de “retrògrada” per insistir en unes mesures per tenir “un país on els treballadors no tinguin drets i siguin d’usar i llençar”. El líder de CCOO també ha criticat la retallada en 17 milions d’euros en polítiques d’ocupació a Catalunya per part de l’Estat. Segons Gallego, aquesta reducció, sumada a una possible privatització dels serveis públics d’ocupació, pot esdevenir un “còctel explosiu”.

Joan Marc Salvat / ACN