El PSC denuncia ‘pressions, insults i amenaces’ als seus regidors ‘estimulat’ per partits i entitats

Els regidors i regidores del PSC de les comarques de la demarcació de Tarragona donen ple suport al manifest dels alcaldes i alcaldesses socialistes de Catalunya fet públic ahir al Consell Municipal del partit que va tenir lloc a Santa Coloma de Gramanet.

Cal recordar que el PSC té actualment 262 regidors i regidores al conjunt de les deu comarques tarragonines que van ser elegits amb el vot de quasi 60.000 ciutadans a les eleccions municipals de 2015.

El manifest denuncia que, arran de la decisió del Govern de la Generalitat d’impulsar un referèndum il·legal, “s’han produït pressions, insults i amenaces” a regidors i alcaldes socialistes. Malgrat això -“d’aquest clima polític i social estimulat des de diverses formacions i entitats”- els i les socialistes “no podem ni volem callar, ni molt menys amagar-nos”.

En el mateix sentit, els regidors i membres dels Governs municipals lamenten que el Govern de la Generalitat hagi “traspassat” gran part dels preparatius als ajuntaments “a fi i efecte de difuminar la seva responsabilitat i amagar les febleses polítiques i organitzatives de l’anunciada consulta” així com per culpabilitzar “hipòcritament” aquells ajuntaments que han decidit complir la llei. Això, no obstant, “no equival a donar cap mena de suport al Govern del PP a Madrid”.

El manifest municipalista del PSC afirma que els socialistes “estem amb el país i amb la democràcia i ens neguem a acceptar que hi hagi una única visió de Catalunya o d’Espanya”. Al contrari, “als nostres municipis veiem i coneixem directament la mateixa diversitat de posicionaments polítics i sentiments, plena de matisos. Som i seguirem sent una societat plural que no es deixa limitar entre els extrems del blanc o negre, del “amb mi” o “contra mi””.

És per això que des del PSC es reivindica per a tots els ciutadans i ciutadanes “el dret a la plena llibertat d’expressió, sense cap mena d’intimidació, discriminació o d’amenaça, vingui d’on vingui”.

En el mateix sentit, el manifest recorda que el bloc independentista “intenta atribuir-se falsament” la representació única de Catalunya, fer entrar en crisi totes les institucions possibles i fer callar tots els catalans i catalanes.

Davant d’aquesta tessitura, els alcaldes i regidors socialistes defensen una sortida a l’actual conflicte institucional “basada en el diàleg, la negociació i el pacte” perquè “paga la pena” lluitar dins de les institucions i de la democràcia per canviar les lleis, “fer fora democràticament el PP del Govern d’Espanya” i transformar-la en un Estat federal.

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *