.

.

TOTS 21

Un moment del plenari

Un moment del plenari

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest divendres una moció de Mare Terra Fundació Mediterrània en què demana a l’administració municipal que es comprometi a protegir els espais de l’Anella Verda. La moció, que ha estat assumida pels grups municipals del PSC i Ciutadans, ha estat aprovada per una àmplia majoria del ple, ja que tots els partits han votat a favor de la proposta (PSC, C’s, ERC, PP, CDC, ICV i Unió), amb l’única excepció de la CUP, que ha decidit abstenir-se.

El document ha estat elaborat per Mare Terra Fundació Mediterrània amb la intenció de recollir totes les sensibilitats i peticions que s’han anat comunicant de manera oral o escrita sobre l’Anella Verda, ja sigui per part de col·lectius o de persones individuals.

L’esperit de la moció era que tothom que tingués alguna cosa a dir al voltant de l’Anella Verda pogués sentir-se representat. D’aquesta manera, el text recull aportacions del grup Gent Amiga de la Anella Verda de Tarragona (GAAVT), informacions aparegudes en altres mocions presentades en els plens de l’Ajuntament de Tarragona i de la Diputació de Tarragona, així com compromisos adquirits per la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat.

Amb l’aprovació de la moció, el consistori es compromet a “protegir els espais de l’Anella Verda”, el que significa “continuar i ampliar les actuacions a l’Anella Verda, com són la seva senyalització i protecció, la vigilància per tal que les replantacions siguin de plantes autòctones, i el manteniment adequat”. Un punt important del document és que demana la creació d’un Pla Director, l’objectiu global del qual és “implantar les bases per a totes les actuacions pertinents, i que garanteixi la conservació del patrimoni natural de Tarragona”.

El president de Mediterrània, Ángel Juárez, ha assegurat que “avui és un dia per estar molt contents, ja que tenim el compromís de tot l’Ajuntament de posar en valor l’Anella Verda, que és un patrimoni importantíssim per a la ciutat. Que la proposta s’hagi aprovat de manera tan clara constata que és un tema que preocupava molta gent i que la moció era necessària”.

En tot cas, Juárez ha recordat que “ara l’important és que el compromís polític es transformi en actuacions i que la moció no es quedi en paper mullat perquè hi ha molta feina a fer. Les entitats haurem de treballar perquè la burocràcia no alenteixi el tema i que el consistori realment passi a l’acció”.