.

.

TOTS 21

Ferran Bel, durant la roda de premsa on ha abordat els Pressupostos Generals de l’Estat

El diputat al Congrés, Ferran Bel, ha desgranat les inversions que l’Estat té previst fer a la demarcació de Tarragona, dins dels pressuposts per aquest 2018. Per a Bel, les inversions previstes són “clarament insuficients i no reflecteixen la recuperació econòmica de la que parla el govern espanyol”.

El PDeCAT ha presentat un important gruix d’esmenes, que principalment van en la línia d’aconseguir que es destinin més recursos per projectes “pendents des de fa molt de temps”. La bonificació del peatge de l’AP-7, una major dotació per finalitzar el corredor del Mediterrani amb els dos amples de via, així com més dotació per la millora i manteniment en la xarxa convencional de ferrocarril.

A més proposa incorporar una partida addicional de més de 25 milions d’euros per inversions en costes a tota la demarcació. Finalment, s’ha presentat un gruix d’esmenes per assignar una partida per a projectes concrets per a ajuntaments i per a aconseguir aportacions per entitats de la demarcació.

A la roda de premsa, Bel ha fet incís al grau d’incompliment del govern central en les inversions pressupostades que “mai s’acaben d’executar”. Mentre que a Catalunya, al 2017, només es va executar un 75% de les inversions previstes per part de les societats estatals, al Camp i a l’Ebre només es van executar un 55% dels projectes. Tarragona és la demarcació catalana amb menys grau de compliment de les inversions, i de les pitjors de l’Estat espanyol. Bel ha explicat que és com si “ de cada dos anys, un no s’invertís res al territori”.

A les dades territorialitzades que el diputat tortosí ha aportat, en destaca la baixa execució en obres a les infraestructures viàries, com el túnel del Coll de l’Illa, a l’A-27, programada des de 2004 i que avui tampoc té prevista una partida suficient. Les partides per millores a la N-420, que en altres anualitats estaven previstes, “algunes han desaparegut al pressuposts de 2018”. Per a Bel, és preocupant la baixa execució pressupostaria de la societat ADIF a la demarcació, amb tant sols un 29% de materialització de les inversions previstes.