.

.

TOTS 21

L’alcalde de Salou, Pere Grandos, saludant el nou gerent Patronat Municipal de Turisme, Marc Espasa. Foto: Tarragona21

El Patronat Municipal de Turisme de Salou estrena nou gerent. Marc Espasa ha estat avui presentat per l’alcalde, Pere Granados, i tot l’equip tècnic de Turisme en una escenografia preparada per donar pes a una estratègia, la del turisme sostenible, que és eix troncal d’aquest mandat, amb Granados al capdavant del propi patronat. Ja no es tracta de buscar omplir llits d’hotel al preu que sigui sinó d’oferir una planificació estratègica emmarcada en la desestacionalització turística -que el turisme no busqui només els mesos d’estiu- seguint uns criteris de municipi ‘intel.ligent, responsable i sostenible’.

Espasa, salouenc expert en màrquiting, extreballador municipal, prové de la gestió de la Fundació Mas Miró, de Mont-roig. Ha estat fitxat en substitució de Juan Carlos Capilla perquè té un perfil d’acord amb la recerca de noves estratègiques que busquen nous públics basats en els criteris de sostenibilitat i desestacionalitat, ‘sumant esforços i consensuant accions amb els sectors econòmics de Salou’, ha destacat Granados.

Per aquest fi, el Patronat i l’Ajuntament estan desenvolupant una àmplia estratègia que suposa un canvi de paradigma. Es busca un turisme intel.ligent -mobilitat i serveis a partir de les noves tecnologies-, amb respecte al medi ambient, semipeatonalització d’amplis espais, millores en la neteja i recollida de la brossa i la creació d’entorns naturals i amables com el Camí de Ronda al litoral o el futur espai que alliberin els vies del tren. Les eines són el Destí Turístic Intel.ligent, el pla estratègic del turisme i altres plans sectorials. ‘Volem la complicitat dels sectors econòmics, però també dels residents. No entenem un millora de la ciutat per al turisme sense una millora per al resident’, ha destacat Granados.

Espasa considera ‘molt engrescador’ un projecte de nou paradigma turístic amb Salou com a vèrtex. ‘Ja en el seu moment, va ser el primer destí familiar turístic’, recordava el nou gerent, que subratllava la valua de l’equip de professionals del patronat.

‘Podem arribar a nous segments i nous mercats que avui no tenim’, subratllava Granados. ‘Avui, que fa un molt bon dia, només tenim tres hotels oberts’, recordava. ‘Cal buscar un turisme propi d’aquesta època de l’any amb la creació de nous productes. Tenim molt bona oferta, i ens falta buscar nous segments’, ha fet incís.

Hard Rock

Un canvi d’aquesta magnitud suposarà ‘una millora en els contractes de treball en el sector, que s’allarguin aquests’, un tema en el que vol incidir Granados com una de els prioritats. En l’aposta per la desestacionalització, l’apertura de Hard Rock rema a favor ja que preveu obrir els 365 dies de l’any, amb la presència d’un hotel de PortAventura al seu interior.

Al respecte, Granados considera que en ‘un any’ poden començar les obres de construció del complex lúdic de Hard Rock, un cop s’ha desllorigat la compra-venda dels terrenys.

J. Garcia