.

El Nàstic és ara líder tot i estar empatat a punts amb l’Andorra gràcies al gol-average. Foto: CE L’Hospitalet

El Nàstic ha empatat aquest vespre al camp del CE L’Hospitalet (0-0) i manté el lideratge gràcies al gol-average guanyant amb l’Andorra, que ha guanyat per 3-0 a l’AE Prat després de dues derrotes consecutives i suma també 29 punts. Els tarragonins (que porten tres jornades encallats en la igualada) en tenen 6 d’avantatge respecte al quart classificat (posició que suposa quedar-se fora de la lluita per l’ascens), el Barça B, si bé els blau-granes han de jugar aquest diumenge al camp del Lleida. El Badalona, amb 24 punts, és tercer.

El Nàstic es reenganxava a la competició descansat, tot i les baixes per lesió de Rueda i Fullana, després de tenir dia lliure a la feina la jornada passada. Per contra, el CE L’Hospitalet ho feia enfonsat a la taula (penúltim), en caiguda lliure sense paracaigudes des de la part noble de la taula que s’explica per haver aconseguit només 1 punt dels 21 possibles. Toni Seligrat ja havia avisat en la prèvia que no volia relaxacions davant un encontre amb més mines que a Normandia, i el resultat final ha deixat un sabor de boca més agre que dolç, Tant de respecte ha acabat amb urgències i amb poques opcions reals de portar cap a casa els tres punts, més enllà d’un pal de Bonilla a la segona meitat.

En tot cas, les constants vitals d’uns i altres justificaven tant l’alegria del 4-3-3 dels granes (blaus en aquest cas perquè estrenaven la segona ocupació) com el conservadorisme del 4-2-2 dels de Risueño. I tot just quan la pilota es posava a rodar, els tarragonins han demostrat ganes d’anar per feina. Amb una pressió avançada que obligava a improvisar la sortida de la cova als locals, i gairebé sempre malament, Joan Oriol xutava per damunt del travesser al minut 3 des de fora de l’àrea. La jugada naixia a la banda dreta de l’atac visitant, en constant estat d’ebullició durant tota la primera meitat gràcies a Lasso i un Pedro imperial.

Collats i espantats, L’Hospitalet no arribava a porteria rival fins al minut 11, després que Pedro optés per intentar una assistència de cap en comptes de mirar a porteria a la frontal de la petita. L’aproximació dels barcelonins ha estat oblidada de seguida, però el cert és que els locals s’han refet al voltant dels 20 minuts de joc modificant peces i s’han començat a trobar. Els granes no han patit en cap moment, entre altres coses perquè han sabut mantenir el control de la pilota com a millor mesura defensiva, i continuaven mostrant-se actius en atac tot i que en compta-gotes. La darrera opció clara abans del descans ha estat un altre xut des de la mitja lluna de la frontal per part de Bonilla (minut 34), que també s’ha perdut per damunt del travesser.

La represa ha vist un Nàstic prescindint d’excessos de precaució, amb tres homes tancant en defensa amb un Pol Domingo sobrat per conquerir numèricament el mig del camp i anar saltant línies amb més facilitat. Malgrat tot, el perill ha arribat de pilota aturada. Bonilla ha agafat aire des de la lateral dreta per llençar una falta que s’ha anat enverinant fins a estavellar-se al pal dret d’Aliaga, que ha tingut la fortuna de veure com el rebuig li anava a les mans.

Superats els clics mentals del temor a repetir clatellades en contra, el pas dels minuts semblava oferir l’oportunitat als locals de tapar la via d’aigua oberta a la línia de flotació de l’autoestima. I Risueño ha optat finalment per tapar la porteria pròpia traient del camp un atacant, De la Espada, per donar entrada a Àlex Felip. En aquest punt del partit (minut 65) ja era evident que els de Seligrat necessitaven sacsejar l’encontre. L’entrada de Pol Ballesteros i Fran Carbia (les d’Amang i Ribelles han estat testimonials) quan encara faltava un quart d’hora han estat els revulsius escollits. Però el joc no només no ha millorat, sinó que els granes han vist com L’Hospitalet reviscolava i ensenyava les dents. De fet, els locals han semblat una metralladora en els darreres 10 minuts. Súarez ha desviat a córner un llançament d’Eudald tot sol, una entrada de Ripoll provocava pànic i quan el partit moria, una mitja volta de Pablo Aguilera dins de l’àrea ha sortit fregant el pal esquerre d’un Suárez superat. Era el punt final a un partit en què els locals han estat temorucs a l’inici i en els que els visitants han acabat demanant l’hora en els darrers minuts.

CE L’Hospitalet: Aliaga; Adrià Parera; Cristian Gómez; Canario; Salinas; Cristian Alfonso; De la Espada (Àlex Felip, minut 65); Diego Martínez Alonso; One; Joel Jorquera (Ripoll, minut 76); Eudald

Banqueta: Àlex Ruiz (PS); Dani Reina; Jordi Cano; Miquel Ripoll; Pablo Aguilera; Joan Salvà; Àlex Felip; Vitalie; Hugo del Chicca

Nàstic: Suárez; Albarrán; Quintanilla; Domingo; Joan Oriol; Fausto Tienza (Pol Ballesteros, minut 76); Fran Miranda (Ribelles, minut 87); Bonilla; Pedro (Amang, minut 87); Gerard Oliva (Fran Carbia, minut 76); Lasso

Banqueta: Parra (PS); Trilles; Ribelles; Guillem Jaime; Brugui; Pol Ballesteros; Lupu; Carbia; Amang

Targetes grogues: One, minut 6; Salinas, minut 15; Albarrán, minut 36; Fran Miranda, minut 41; Cristian Gómez, minut 44; Fausto Tienza, minut 57; Adrià Parera, minut 79.

Tarjeta vermella: Brugui (minut 90), quan estava escalfant.