.

Jean Luc ha entrat per dinamitzar el partit. Foto: Nàstic

El Nàstic no ha pogut guanyar a Elda i ha signat la sisena derrota del campionat. L’equip de Vicente Moreno s’ha avançat al marcador i un minut abans del descans els locals han empatat. Al minut 56 els grana s’han quedat amb un home menys per l’expulsió del davanter Marcos. L’equip alacantí ho ha aprofitat per donar la volta al marcador i al minut 78 el líder ha estat castigat amb un penal que ha suposat el 3 a 1. Al minut 90, pràcticament sense temps per intentar l’empat, Azkorra ha fet el definitiu 3 a 2.

El més important de tot és, malgrat la derrota, que el Nàstic està a set punts de l’Huracán, segon classificat i equip que el proper diumenge visitarà el Nou Estadi a les 17 hores. Una victòria dels grana els donaria la classificació com a primers de grup a falta de tres jornades, però com ha demostrat l’Eldense, no hi ha partits fàcils i menys quan el rival, com era el cas, es juga alguna cosa como pot ser sortir-ne dels llocs de descens.

De sortida, l’Eldense ha demostrat que sortia a pels tres punts i al minut 6 Mossa ha salvat un gol. El Nàstic ha reconduït la situació. Un error, però, ha fet que Guardiola hagi fet l’empat al minut 44.

L’expulsió de Marcos ha desfigurat l’esquema del Nàstic i el penal al minut 78 i que ha suposat el 3 a 1 ha estat, de fet, la sentència. Els grana no han tingut el seu millor partit i per primera vegada aquesta temporada ha rebut tres gols.

Moreno: ‘Hem d’afrontar la derrota amb naturalitat’’

Moreno Vicente ha fet ‘una valoració negativa’ del partit ‘per què sempre que no guanyes es negatiu’. El tècnic grana ha afegit que ‘el resultat és el que és i cal afrontar que la derrota podria arribar qualsevol dia’. ‘S’ha d’afrontar la pèrdua del partit amb naturalitat’, ha remarcat Moreno, qui ha dit que ‘ara hem de treballar per intentar aconseguir la victòria contra l’Huracán’.

Segons el tècnic del Nàstic, a Elda l’equip no ha pogut fer el seu millor futbol. ‘No estàvem acostumats a la derrota i prefereixo treure conclusions des de la victòria, però també hem de tenir clar que el resultat final d’un partit està en funció de les circumstàncies i en aquest sentit no hem tingut sort’.

De la seva banda, el president, Josep Maria Andreu, ha comentat que ‘hem perdut una batalla i diumenge tenim una molt important amb l’Huracán: si la guanyen, serem campions matemàticament’. Andreu ha afirmat que l’equip ‘ha patit un excés de confiança amb el 0 a 1 i hem tingut la mala sort que ens hagin empatat al minut 45’.

El president grana ha fet una valoració del resultat en clau positiva. ‘Només hem perdut tres punts i no passa res. Tots érem conscients que avui sortíem amb set punts d’avantatge i que de guanyar ens posaven a deu, però l’expulsió ens ha marcat molt’. El 3 a 2 ‘és una demostració de que no hi ha partit fàcil. Nosaltres hem de mantenir la moral alta i el cap fred per intentar guanyar diumenge l’Huracán’.

Fitxa tècnica:

CD Eldense: Alberto, Aitor, Juanjo, Aridane, Samu, Vivanco, Chupe (Josete, m. 85), Yahvé, Guardiola (Perona, m. 86), Cañadas (José Antonio, m. 79) i Domènech.

Nàstic: Reina, Xisco Campos, Mossa (Azkorra, m. 73), Molina, Marí, Manolo Martínez, Rocha (Marc Martínez, m. 80), Luismi (Jean Luc, m. 59, Giner, Rayco i Marcos.

Gols: 0-1 Rayco, m. 17; 1-1 Guardiola, m. 44; 2-1 Domènech, m. 72; 3-1 Guardiola, m. 78 -de penal-; 3-2 Azkorra, m. 90.

Àrbitre: Raúl Chavet García. Ha mostrat targeta groga a Cañadas, Vivancos, Domènech i Aridane, de l’Eldense; a Azkorra, del Nàstic. Ha expulsat a Marcos amb vermella directa al minut 56 i al segon entrenador grana Adolfo Baines.

La crònica original del partit la pots trobar a Camp d’Esports.