.

.

TOTS 21

Cartell promocional de la xerrada. Foto: Cedida

Cartell promocional de la xerrada. Foto: Cedida

El pròxim dijous 9 de març a les 19 hores, el Teatre Auditori del Morell acollirà tres esportistes de primer nivell en un acte organitzat des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament del Morell. Es tracta d’un col·loqui titulat “Dones, feminisme i esport” en el qual les protagonistes seran Laia Palau, Bito Fuster i Marta Gens. 

“L’objectiu és que veus femenines amb un gran pes dins del món de l’esport, i de l’esport d’elit, puguin compartir les seves experiències i parlar sobre què implica ser dona en aquest context”, exposa la regidora de l’àrea, Rosa M. Sánchez, “amb les dificultats i renúncies que comporta, però també amb èxits i reconeixements”. 

I és que les convidades són dones de renom dins del seu àmbit. La barcelonina Laia Palau és una llegenda del bàsquet: exjugadora de l’Uni Girona i de la selecció espanyola, té un palmarès que suma 14 Lligues, 11 Copes, 2 Eurolligues, 33 títols amb els clubs, més d’una desena de medalles i més de 300 partits internacionals amb la selecció. Ara, és directora esportiva del seu exequip i manager de la selecció. Bito Fuster, tarragonina, és exgimnasta rítmica, i va ser campiona del món i bicampiona d’Europa, a més d’altres reconeixements assolits amb la selecció de gimnàstica rítmica espanyola. També va ser jugadora de la selecció espanyola femenina de rugbi, i actualment s’encarrega del programa Voluntariat Grana i dels projectes RSC del Club Gimnàstic de Tarragona. Finalment, la morellenca Marta Gens és exjugadora de voleibol i se la considera una de les millors jugadores de la història del nostre territori, havent jugat com a internacional amb la selecció en més de 300 ocasions. Actualment, exerceix com a fisioterapeuta i també és entrenadora de voleibol. 

Converses sobre feminisme
La iniciativa s’emmarca en la commemoració del Dia Internacional de les Dones, que se celebra un dia abans, el 8 de març. Així mateix, és un acte que continua la línia encetada a finals del 2021 amb la conversa sobre empoderament, feminisme i igualtat entre Bel Olid i Sílvia Bel, i que ha tingut continuïtat amb altres activitats similars, com la que van centrar Andrea Ros i Fanny Ulldemolins entorn del feminisme i les cures, o la xerrada sobre lideratge femení de Patrycia Centeno.