.

.

TOTS 21

Image virtual de la futura plaça

Image virtual de la futura plaça

El Ministeri de Foment ha licitat les obres d’urbanització de la Plaça Corsini, al Mercat Central. Així ho ha publicat avuiel Butlletí Oficial de l’Estat. Les obres s’iniciaran en el primer semestre de 2017 i es preveu un termini d’execució de setze mesos. L’import total supera els 512 mil euros, que finança íntegrament el Ministeri de Foment
dins el Programa de Rehabilitació Arquitectònica.

Els treballs suposaran dur a terme la substitució del paviment actual i dels elements de mobiliari urbà existents, molt deteriorats per les obres executades amb anterioritat al Mercat. L’actuació es realitza en el marc del Programa de Rehabilitació del Patrimoni Arquitectònic, que consisteix en la finançament d’obres rellevants de rehabilitació del patrimoni arquitectònic espanyol amb els pressupostos propis del Ministeri.

Reaccions de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Tarragona s’ha mostrat satisfet per la licitació. La presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, ha declarat: “És una bona notícia que l’Estat col·labori econòmicament en la urbanització de l’entorn del Mercat Central gràcies a les aportacions del 1,5% Cultural”.

Ferrando ha afegit: “El Ministeri desenvoluparà el projecte original de la plaça, però paral·lelament l’Ajuntament s’encarregarà d’aquelles novetats amb les quals es va comprometre amb els veïns de la zona, com són la incorporació d’una pèrgola i diferents bancs a la plaça remodelada”.

D’altra banda, el diputat per Tarragona del Partit Popular, Jordi Roca, s’ha mostrat “molt satisfet” per la licitació de les obres. Roca ha assenyalat que “aquest anunci és una gran notícia, perquè la Plaça Corsini és un lloc emblemàtic de la ciutat de Tarragona i gràcies a la inversió del Govern d’Espanya recuperarà el seu esplendor, amb la substitució de l’enrajolat i del mobiliari urbà”.