.

.

TOTS 21

Alicia Caboblanco i una de les seves il·lustracions. Fotos: Cedides

El Minipop estrena la seva primera edició de Tardor amb una doble proposta artística femenina. Emmarcat dins la programació del MiniREC, la secció familiar del Festival Internacional de Cinema de Tarragona, el REC, el Minipop ha programat un taller creatiu i un concert el pròxim 8 de desembre al Teatret del Serrallo.

Els dies 3, 7 i 8 de desembre tindran lloc les projeccions del MiniREC, a l’Antiga Audiència, el Museu d’Art Modern de Tarragona i el Teatret del Serrallo. El mateix dimecres 8, el cicle de cinema clourà amb el taller i el concert del Minipop de Tardor.

El Minipop de Tardor és una proposta del Festival Minipop per portar el seu esperit a diferents llocs de Tarragona, amb la voluntat d’anar repetint la fórmula durant tot l’any. Es tracta d’un cicle de petit format que combina, dins del mateix cartell, dos artistes: una proposta musical i una proposta plàstica, visual o literària.

L’objectiu és, com sempre, descobrir nous artistes i compartir música i cultura contemporània per a tots els públics, alhora que es realcen aquells racons de la ciutat que tenen potencial per convertir-se en escenari.

L’artista musical Carlota Flâneur. Foto: Cedida

En aquesta primera edició del Minipop de Tardor les protagonistes seran la il·lustradora Alicia Caboblanco i l’artista musical Carlota Flâneur, amb les dues propostes que començaran a les 17 hores al Teatret del Serrallo.

L’Alicia Caboblanco és una il·lustradora de Madrid, on va fer Belles Arts abans de passar per l’Escola d’Art de Tarragona. Actualment forma part de l’Associació d’Il·lustradors de la ciutat, on fa de directora d’Art. Va començar a dibuixar de ben petita i segons diu ella mateixa, com que ningú la va aturar, segueix regalant-nos imatges plenes de força i missatges contundents. El públic del Minipop de Tardor tindrà l’oportunitat de conèixer millor la seva obra, alhora que experimentarà i crearà conjuntament investigant la relació de la il·lustració amb el cinema.

La Carlota Cerrillo és una compositora i cantant, coneguda artísticament com a Carlota Flâneur. Toca el violí des dels cinc anys però és amb la guitarra i la veu on ha construït aquest univers càlid, on els sentiments i els pensaments es manifesten sense filtres. Al Minipop de Tardor presentarà el seu primer EP, ‘Brains’ (Hidden Track Records / Pértiga Music, 2020) produït per Ferran Palau i que és una petita joia que en directe s’omple de llum i de color. Tota una descoberta que no deixarà el públic indiferent.

Programació MiniREC

El MiniREC, la secció familiar del Festival REC, vol apropar el cinema independent al públic familiar. El públic trobarà una programació internacional on el món adult i l’infantil es troben, un viatge a través de diferents cultures que enguany culminarà amb el Minipop de Tardor.

En l’edició d’enguany, els films que es podran veure són ‘Snowball’, el 3 de desembre a l’Antiga Audiència, una pel·lícula per a majors de 16 anys que explica la història de tres amics de Corea del Sud que en l’últim any d’institut somien amb escapar-se i viure noves aventures.

El dimarts 7 de desembre serà el torn de la pel·lícula ‘Mironins’, a les 12 h al Museu d’Art Modern de Tarragona. Es tracta d’un projecte d’animació català on a partir de Blue, Low i Ro, tres gotes de colors, els nens i nenes de tres a sis anys tindran l’oportunitat d’endinsar-se en el món de l’art, descobrint les formes, colors i conceptes bàsics de diferents disciplines artístiques d’una manera lúdica. El film està recomanat per a nens d’entre 3 i 6 anys, i l’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia a www.dipta.cat/mamt.

Finalment, el dimecres 8 de desembre es podrà gaudir d’una sessió vermut familiar amb la pel·lícula ‘Els caçadors de bruixes (The Witch Hunters)’, la història del Jovan que viu refugiat al món de la imaginació arran d’haver nascut amb una paràlisi cerebral parcial, però que ben aviat tot canviarà amb l’arribada de la Milica, una nova companya de classe. La projecció es farà a les 12 h al Teatret del Serrallo i, en acabar, s’oferirà un vermut als assistents. A la tarda, a partir de les 17 h, es tancarà el cicle amb el taller de l’Alicia Caboblanco i el concert de Carlota Flâneur.

Entrades pel MiniREC i pel Minipop de Tardor

Les entrades per les sessions del MiniREC es poden adquirir a la pàgina web del Festival REC, a excepció de la projecció de ‘Mironins’, que és gratuïta amb inscripció prèvia.

D’altra banda, el preu per l’entrada del Minipop de Tardor és de 8 euros (els menors de 3 anys tenen l’entrada gratuïta) i es poden comprar al web d’Entradium i a través del web del Minipop.

Redacció