.

.

TOTS 21

Una caseta de l'ONCE

Una caseta de l'ONCE

L’Organització Nacional de Cecs (ONCE) ha repartit 210.000 euros a Tarragona, en el sorteig del ‘Cuponazo’ de divendres 11 de juliol (www.juegosonce.es).

La venedora de l’ONCE Maria Lucia Delgado, amb el punt de venda al bloc Ecuador 1 a Sant Pere i Sant Pau (Tarragona), va vendre 7 cupons premiats amb 30.000 euros cadascú, el que fa un total de 210.000 euros. Enguany l’ONCE ja ha repartit quasi 41 milions d’euros a Catalunya.

Aquest premi va arribar tres dies després que el president de l’ONCE i la seva Fundació, Miguel Carballeda, va rebre de mans de l’alcalde de Tarragona, José Félix Ballesteros, la Medalla d’Or de la Ciutat.

La direcció de l’ONCE a Tarragona presta serveis a 795 afiliats i compta amb 201 agents venedors dels productes de l’Organització.

El Cuponazo de l’ONCE posa en joc, tots els divendres de l’any, un premi major de 9 milions d’euros, més 9 segons premis de 100.000 euros, 134 premis de 30.000 euros a les cinc xifres del primer premi, i 1.206 premis de 600 euros a les cinc xifres dels segons premis.

La solidaritat que milers de ciutadans catalans ens donen cada dia amb la compra del cupó i d’altres productes de joc responsable és retornada per l’ONCE en forma de serveis especialitzats, als quals destina molts recursos humans i econòmics: educació, ocupació, rehabilitació, inserció laboral, ajudes tècniques, oci, esport, comunicació i accés a la informació per a persones amb ceguesa o amb greu discapacitat visual. I a través de la Fundació ONCE, que es nodreix amb el 3 % dels ingressos bruts de la venda de les loteries de l’ONCE, ajuda milers de persones catalanes amb discapacitat a trobar una feina digna,  lluitant diàriament per aconseguir l’accessibilitat de productes, béns i serveis.

L’ONCE té més de 71.000 afiliats, genera quasi 136.000 llocs de treball directes i indirectes a Espanya (més de 112.000 dels quals estan ocupats per persones amb discapacitat). A Catalunya són més de 10.000 els seus afiliats i el col·lectiu de l’ONCE i la seva Fundació supera les 15.000 persones. A Catalunya la venda del cupó dóna ocupació a més de 3.000 persones.