.

.

TOTS 21

Toni Abelló. Foto: Cedida

El conseller comarcal del Baix Camp i alcalde de l’Aleixar, Toni Abelló, ha estat escollit per unanimitat dels 15 integrants del Consell d’Administració de Secomsa, nou president d’aquesta empresa comarcal que gestiona la recollida i el tractament dels residus a la major part dels pobles del Baix Camp.

Toni Abelló ja havia sigut durant els dos anys anteriors president de Secomsa Gestió, empresa que ha estat liquidada i que s’ha integrat completament a Secomsa, un procés que ha dirigit l’alcalde aleixarenc. Secomsa, amb una plantilla de 240 treballadors i treballadores, és una empresa pública de serveis, reciclatge i generació d’energia de capital públic al cent per cent.

L’elecció d’Abelló com a nou president de Secomsa s’ha produït dins el procés de canvi de presidència i reestructuració que hi ha hagut al Consell Comarcal del Baix Camp, organisme que és gestionat pels tres partits majoritaris que en formen part: ERC, Junts i PSC.

Abelló és Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat Rovira i Virgili i té un Postgrau en Gestió Immobiliària per la URV. Empresari, Abelló és autònom des dels 21 anys i des de fa 25 anys és soci director d’una empresa dedicada a l’assessorament comptable, fiscal i laboral que, posteriorment, va incorporar un departament immobiliari.

Regidor de l’Aleixar des de l’any 2007, ha sigut conseller comarcal al Consell Comarcal del Baix Camp des d’aquell mateix any. Posteriorment, i des de l’any 2011, Abelló és alcalde de l’Aleixar, càrrec en què ha estat reescollit en dues ocasions més (2015 i 2019).

Al Consell Comarcal ha exercit durant dos anys el càrrec de vicepresident tercer (2017-2019), ha sigut durant quatre anys president de la Comissió Especial de Comptes, ha format part de les comissions informatives d’Interior, Territori, Serveis a la Comunitat i del Pla d’Actuació Comarcal (PAC) i, a més, ha format part en els últims 10 anys del Consell d’Administració de Secomsa.

A més, també va presidir la comissió de negociació del conveni col·lectiu dels treballadors i treballadores del Consell Comarcal del Baix Camp.

Abelló, després d’haver estat escollit nou president de Secomsa, ha pronunciat un breu parlament davant les persones integrants del Consell d’Administració on ha agraït la feina que han dut a terme els seus predecesors (Mònica Boquera, Juanjo Garcia i Rosa Abelló) i on ha elogiat el conjunt de treballadors i treballadores de l’empresa, sobretot durant la pandèmia, moment en que Secomsa va ser designada com una empresa essencial.

El futur de l’empresa, ha dit Abelló, està garantit en la mesura que ‘som un servei públic completament necessari, però no hem d’oblidar, ha assenyalat el nou president, que els productes que Secomsa produeix s’han de gestionar i vendre dins un mercat, el del reciclatge i l’energia, competitiu i sotmès a oscil·lacions i a continues pujades i baixades lligades a l’evolució del preu de les matèries primeres. És per això, ha dit Abelló, que totes i tots els que formem part de Secomsa ens hem de comprometre amb la bona gestió de l’empresa, l’únic actiu, ha assenyalat, que és garantia d’èxit’.