.

.

TOTS 21

La nova degana, al centre, durant l’acte d’avui. Foto: Cedida

El Col·legi de l’Advocacia de Tarragona (ICAT) ha celebrat avui l’acte oficial de presa de possessió de la Degana, Estela Martín, i la seva Junta de Govern. L’acte ha escenificat un relleu que, a la pràctica, ja es va produir just després de les eleccions celebrades el 26 de novembre de 2020 en les que la llista encapçalada per Estela Martín va resultar guanyadora. L’esdeveniment ha comptat amb la participació de la presidenta del Consejo General de la Abogacía Española, Victoria Ortega, la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el Degà Emèrit de l’ICAT, Manel Albiac, entre d’altres personalitats.

Després de prometre el càrrec, Estela Martín, s’ha compromès en el seu parlament a “ser la Degana de tots” i a “treballar amb els companys de la Junta de Govern per facilitar i dignificar la feina de les advocades i advocats”. En aquest sentit, Martín ha promès seguir fent “un col·legi útil, modern i amb serveis de qualitat” posant el focus en la “digitalització dels procediments i els serveis”. La Degana ha conclòs la seva intervenció instant a les advocades i advocats a viure “amb passió” la que considera “la millor professió del món”.

La Ciutat de la Justícia

La Consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha felicitat la Degana per la presa de possessió i pel seu programa de govern per a aquest mandat. Ciuró ha admès que “cal donar una solució definitiva a la dispersió de jutjats” que històricament pateix Tarragona i s’ha compromès a impulsar la Ciutat de la Justícia. Ciuró ha dit que aquest equipament és “una de les prioritats de la legislatura”. “Ho devem a tots els ciutadans tarragonins”, ha dit la Consellera, que ha insistit en què “el nostre compromís és total i ho farem”.

Un projecte aquest, el d’impulsar la Ciutat de la Justícia, al que també ha fet referència l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que subratllat que “aquesta és una reivindicació de l’advocacia i de tot el sector judicial, però també de la ciutat”. Ricomà ha explicat que des de l’Ajuntament s’està treballant amb la Conselleria per desbloquejar el projecte, esmentant la Tabacalera com a la millor opció.

La presidenta del Consejo General de la Abogacía Española, Victoria Ortega, també ha felicitat Estela Martin pel nomenament i n’ha elogiat “l’entusiasme” i “la capacitat transformadora”. Ortega ha destacat el rol decisiu que l’advocacia té per fer “una societat més lliure, més justa i més igualitària”. La màxima representant de l’advocacia a l’Estat ha tingut paraules d’agraïment per al Degà sortint, Manel Albiac, del que ha destacat el seu compromís i dedicació per treballar pel progrés de l’advocacia.

Un Manel Albiac, predecessor d’Estela Martín en el càrrec i Degà Emèrit de l’ICAT, que ha recordat els que van ser els objectius de la Junta de Govern que va liderar durant dos mandats: obrir el col·legi a l’advocacia concentrant els esforços en els servei al col·legiats i obrir-lo a la ciutadania per incrementar i fer més visibles les contribucions que la professió fa per al progrés de la societat. Albiac ha tingut paraules d’agraïment per a totes les persones i organismes que van col·laborar durant vuit anys a impulsar aquestes idees des de l’ICAT.

JUNTA DE GOVERN DE L’ICAT:
Estela Martín – Degana
Julio de Parellada – Vicedegà
Javier Gutiérrez – Diputat Segon
Lorenzo Santos – Diputat Quart
María Granja – Diputada Cinquena
Pau Albiac Vallvé – Diputat Sisè
Mireia López – Diputada Setè
José Ferrándiz – Diputat Vuitè
Alberto García – Tresorer
Diana Caridad Morejón – Bibliotecaria
Susanna Duran – Secretària
Ester Girol – Vocal del Vendrell
Miguel Ángel Cilleruelo – Vocal del Vendrell
Fina Méndez – Vocal de Valls