.

.

TOTS 21

Un dels moments acrobàtics de l'espectacle 'Kooza' del Cirque du Soleil en l'estrena a PortAventura. Fotos: ACN

El Cirque du Soleil ha estrenat, amb gran èxit, l’espectacle ‘Kooza’ a PortAventura. És el primer parc d’atraccions d’Europa on fa parada aquesta reconeguda companyia canadenca. Més d’una cinquantena d’artistes de divuit nacionalitats diferents participen en el muntatge -de dues hores de durada, i mitja part-, que barreja el clown i l’acrobàcia.

Un dels números més emocionants i ovacionats l’han protagonitzat tres funambulistes de Madrid. En la ‘première’ d’aquest dijous no hi ha faltat una llista de famosos que han desfilat per la catifa vermella, una estratègia habitual en el parc cada cop que està d’estrena. Fins a 2.400 convidats han omplert l’emblemàtica carpa blanca aixecada al límit del parc.

Tres funambulistes espanyols han protagonitzat un dels números de major tensió

Estrenat fa set anys a Montreal, ‘Kooza’ arriba ara a Catalunya, després de passar per Madrid i Bilbao. S’instal·la al parc temàtic i ja avisa que això serà l’inici d’una llarga relació, segons la mànager de la companyia, Heather Reilly. Amb una espectacular banda sonora i una acurada posada en escena, el muntatge està ple de números acrobàtics de gran risc, des del trio funambulista a una atrevida trapezista. No hi han faltat actuacions de contorsionistes, però sobretot, shows dels tradicionals pallassos de circ, que constantment busquen la complicitat del públic. Alguns voluntaris, mig avergonyits, no han tingut altre remei que pujar dalt de l’escenari. Moments esbojarrats dels clowns corrent entre el públic han arrencat fortes riallades.

Tres contorsionistes asiàtiques, durant el seu número

“L’espectacle està molt enfocat al públic que visita el parc, tant nacional com internacional”, ha afirmat el director general de PortAventura, Fernando Aldecoa. Es faran deu funcions a la setmana, a un preu de 45 euros. El muntatge pren el nom de la paraula sànscrita ‘koza’, que vol dir tresor. De fet, és una de les joies en les quals ha apostat el parc temàtic, junt amb l’estrena de la nova atracció ‘Angkor’, a l’àrea temàtica de Xina. “Forma part d’una estratègia per convertir el complex turístic en la millor destinació d’oci familiar d’Europa; portem, des del 2010, invertint més de 125 milions d’euros en nous projectes, i esperem de cara a l’any que ve tornar a tenir al Cirque du Soleil entre la nostra oferta”, ha afegit Aldecoa.