.

Carles Pellicer i Marina Berasategui, aquest matí en roda de premsa. Foto: Tots21

El mobiliari urbà que ha de configurar l’skyline definitiu del raval Santa Anna es començarà a instal·lar a partir de la setmana vinent en el primer tram de les obres (des de la plaça del Prim fins al carrer Santa Anna) del vial, encara en marxa i que han patit un retard (la previsió era que tot estigués net i polit a finals de gener) per culpa principalment de les interrupcions en els subministraments, la gestió de les campanyes comercials i la necessitat d’implantar una nova mobilitat. Tot plegat hauria d’estar completament acabat el 31 de març. La intenció final del projecte és “donar prioritat de pas als vianants, reduir la mobilitat contaminant i un clar impuls de l’activitat econòmica a futur”, segons la regidora de Mobilitat, Marina Berasategui. Un model de ciutat que “invita a passejar”, apuntava per la seva banda l’alcalde, Carles Pellicer. Dins d’aquest concepte de sostenibilitat, el batlle hi ha afegit també la prova pilot per avançar en la implantació de la bicicleta compartida presentada ahir, els nous projectes de carrils bici ja anunciats i els ajuts Next Generation (complementats amb finançament municipal) destinats a la mobilitat sostenible.

Tots dos han protagonitzat aquest matí una roda de premsa a tocar del carrer Salvador Espriu, espai d’emmagatzematge de material de les obres en curs. No es preveu que iniciar la transformació d’aquest vial fins a l’estiu, prioritzant els vianants però respectant la zona d’entrada al pàrquing del Simonet. “Estem treballant en la solució perquè no hi hagi invasió de la zona destinada als vianants i, alhora, sense interrompre l’accés a l’aparcament”, explicava la regidora.

Pel que fa al que resta pendent del primer tram, es concentra ara en els espais per poder seure, jardineria i elements tecnològics com les pilones destinades a controlar l’accés de vehicles puntuals amb lectura de matrícules. En paral·lel, l’equip de govern ja ha aprovat el projecte inicial del segon tram (fins a la plaça Catalunya) i “estem treballant per licitar les obres en breu. La previsió és que les iniciem de cara a l’estiu. La durada serà similar a la de la primera fase, però intentarem de totes totes no haver-les d’interrompre (com es va fer durant les vacances de Nadal amb les del primer tram). Estaríem parlant d’entre tres mesos i tres mesos i mig”, apuntava amb prudència Berasategui. Es donaria així continuïtat a la idea de “ciutat més amable” en tot el recorregut del raval.

Pel que fa a l’estat d’emprenyament de part dels botiguers que han sofert les obres del primer tram, Berasategui assenyalava que “hem treballat braç a braç” amb ells “informant i escoltant molt. Aquest projecte, molt clar de govern i en el qual hi posem tots els esforços possibles de cara a futurs projectes de la ciutat (sense explicitar-ho donava peu a pensar en una guia per a la futura zona de baixes emissions), ha estat treballat amb ells i elles. Ho estem fent plegats”. La regidora ha admès que en les obres dutes a terme fins ara “hem tingut moltes dificultats” i ha assegurat que s’han tret les conclusions pertinents per “poder-ho fer millor” en el futur. Pellicer també ha recorregut errades (“els canvis sempre generen reticències”), si bé n’ha destacat els avantatges d’un espai de vianants i facilitador del comerç. “Ningú s’imaginaria ara els carrers Llovera i Monterols oberts al tràfic de vehicles”, ha conclòs.

J.S: