TOTS 21

Les principals novetats del dispositiu especial d’enguany estan relacionades amb la mobilitat

Les principals novetats del dispositiu especial d’enguany estan relacionades amb la mobilitat

L’Ajuntament de Reus, a través de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, ha preparat un seguit d’actuacions amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania les màximes facilitats en la seva visita al Cementiri General de Reus durant la festivitat de Tots Sants. Les principals novetats del dispositiu especial d’enguany estan relacionades amb la mobilitat: dos busos gratuïts cada 15 minuts al cementiri l’1 de novembre, i una nova zona d’aparcament just davant de l’entrada principal del recinte funerari.

Els serveis especials preparats són els següents:

Horari especial del cementiri
Del 21 al 29 d’octubre i el 2 de novembre, el Cementiri obre les portes de manera ininterrompuda entre les 9:00 i les 19:00h. Els dies, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, quan es preveu una major afluència de visitants, s’amplia l’horari i el recinte s’obrirà de 7:00 a 19:00h.

Transport públic
La principal novetat del dispositiu d’enguany busca la facilitat d’accés al Cementiri. Hi haurà dos serveis de bus, segons si els visitants s’acostin al Cementiri en cotxe o a peu:

  • En cotxe. Es posarà en funcionament un nou servei gratuït de bus llançadora, que recorrerà l’avinguda de Montblanc i enllaçarà amb el Cementiri. Funcionarà l’1 de novembre, de 9:00 a 19:00h, i tindrà una freqüència de pas aproximada de 15 minuts. Per facilitar l’accés al servei, s’habilitarà una parada a l’aparcament alternatiu de l’Institut Escola Pi del Burgar; i una altra a l’avinguda de Montblanc, per recollir els viatgers que deixin el cotxe al polígon industrial Granja Vila.
  • A peu. Entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre, Reus Transport oferirà un servei d’autobús específic que connectarà el centre de la ciutat amb el Cementiri. Una línia que el dia 1 serà gratuïta. Entre els dies 29 i 31, el servei serà de 9:00 a 18:35, amb una freqüència de 60 minuts. I el dia 1, serà de 8:52 h a 19:00h, amb una freqüència de pas de 15 minuts.

Aparcament
Per tal de millorar l’aparcament de vehicles, Serveis Funeraris Reus i Baix Camp habilitarà properament una nova zona d’estacionament provisional just davant del recinte funerari, amb capacitat per a 200 cotxes. Habilitar aquesta nova zona ha estat possible gràcies a la cessió gratuïta que n’ha fet el propietari, l’empresa Pujol Elements SA.

La nova zona complementarà l’àrea d’aparcament habilitada a la part posterior del Cementiri que s’obrirà als vehicles a partir del dia 26 d’octubre.

Dispositiu de la Guàrdia Urbana
El dispositiu de Guàrdia Urbana té com a objecte la regulació i millora de l’accés al cementiri, així com garantir la seguretat de les persones que s’hi desplacin durant aquests dies, ja sigui a peu, en vehicles particulars o en transport públic.

La regulació del trànsit se centrarà a l’accés d’entrada al cementiri per la avinguda de Montblanc, la cruïlla amb la carretera del Morell, l’accés a la avinguda de la Pau i el camí lateral i de darrera del cementiri. Pel que fa a la sortida, es farà per la riera de la Abeurada en direcció a l’avinguda de Montblanc, o la urbanització Sant Joan.

La Guàrdia Urbana ha previst diferents punts de regulació del trànsit, als quals hi destinarà una cinquantena d’agents i comptarà amb la col·laboració dels Voluntaris de Protecció Civil. Aquest servei s’anirà implantant progressivament a partir d’aquest proper cap de setmana.

Altres serveis
La jornada de Tots Sants disposarà de la presència d’una unitat d’ambulància amb personal d’assistència per atendre a les persones que ho necessitin. D’altra banda, el cementiri disposa d’un vehicle elèctric i d’una cadira de rodes per facilitar la mobilitat.

Nou edifici de serveis
El dia 1 de novembre entrarà en funcionament el nou edifici de serveis que s’ha construït a la part nord del Cementiri, un espai que inclou un nou magatzem de residus i nous serveis públics (fins ara només n’hi havia a l’entrada principal).

Exposició Mausoleu del General Prim
Durant la celebració de Tots Sants d’enguany es podrà visitar l’exposició dedicada al Mausoleu del General Prim, que explica amb detalls alguns dels secrets amagats al sarcòfag i en la figura jacent del General reusenc.

Es tracta d’una mostra inspirada en l’estudi de M. Carme Bigorra i M. Josep Salvadó «El Mausoleu del General Prim. Una lliçó històrica», amb fotografies de Ferran Estivill. Aquest treball ajuda a reconèixer i interpretar la riquesa històrica i artística del mausoleu.

Ofrena floral
El dia 1 de novembre al matí, l’Ajuntament de Reus retrà homenatge a totes les persones que s’han enterrat al Cementiri General de Reus. Un acte que es porta a terme simbòlicament, davant mateix del Mausoleu dedicat als Fills Il·lustres de la ciutat. Cal dir finalment que, durant el matí del dia de Tots Sants, una formació de música clàssica rebrà els visitants en les ofrenes que realitzin als seus familiars i amics difunts.