.

.

TOTS 21

Els Mossos d'Esquadra dins d'una de les tres cases que utilitzaven com a punts de venda.

Els Mossos d’Esquadra dins d’una de les tres cases que utilitzaven com a punts de venda.

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria del Baix Camp juntament amb agents de la Guàrdia Urbana de Reus van detenir aquest dijous, 5 de maig, 10 persones per un delicte de pertinença a organització criminal i un delicte contra la salut pública en la vessant del tràfic de drogues. Els detinguts són quatre homes i sis dones, d’edats compreses entre els 18 i els 59 anys, tots són veïns de Reus.

La investigació es va iniciar el passat mes de desembre quan la policia va detectar, en el marc dels dispositius habituals de seguretat ciutadana, diverses vendes de droga al detall.

A partir d’aquestes primeres informacions, es va establir un grup treball coordinat entre agents de la unitat d’investigació de Reus i agents de la Guàrdia Urbana. Durant els darrers mesos, els investigadors van fer vigilàncies, identificacions i en diverses actuacions van comissar una quarantena de dosis de cocaïna i heroïna preparades per a la venda al detall. Tot plegat, va permetre a la policia ubicar l’activitat criminal de tràfic de drogues en tres cases del barri de Sant Josep Obrer.

Gràcies al treball conjunt dels mossos i la Guàrdia Urbana de Reus també es va poder comprovar que els detinguts, la majoria membres de la mateixa família, formaven una organització criminal que actuava de forma coordinada i amb funcions ben determinades.

L’estructura de l’organització criminal

De la investigació es desprèn que el detingut de 59 anys era el cap de l’organització i, a banda de supervisar els punts de venda i els passes de droga, s’encarregava de donar avís als venedors en cas de presència policial. El cap de l’organització gestionava juntament amb el seu net, l’home de 18 anys també detingut, el flux de compradors i els domicilis des d’on es venia la droga.

La distribució de la droga era responsabilitat de la detinguda de 39 anys qui, a més de vendre-la al detall des del seu domicili, s’encarregava de distribuir la substància entre els altres venedors de l’organització.

La resta de detinguts es dedicaven a la venda de droga al detall utilitzant com a punts de venda tres domicilis situats al barri de Sant Josep Obrer.

Cal destacar que segons les gestions d’investigació realitzades durant els darrers mesos, cap dels membres de l’organització tenen activitat laboral i s’ha comprovat que han fet de la venda de droga el seu modus vivendi.

Un cop comprovada l’activitat criminal dels detinguts, aquest dijous, agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius juntament amb agents de la Unitat d’investigació i agents de la Guàrdia Urbana de Reus van fer una entrada i registre en una casa de Reus. Amb autorització judicial, els policies van registrar un dels domicilis utilitzats com a punts de venda de droga i que, segons la investigació, servia també com a base per preparar les dosis de cocaïna i heroïna.

En l’entrada, els agents van localitzar una plantació de marihuana indoor amb 200 plantes, material per al cultiu intensiu i sistemes d’il·luminació i ventilació professionals. També es van trobar prop de 1.300 euros en bitllets fraccionats, cinc telèfons mòbils i material destinat a la preparació i venda de substàncies estupefaents.

Durant el registre també es va comprovar que els propietaris de la casa tenien punxada la llum que abastia la plantació de marihuana. Per aquest motiu, es va desmuntar la instal·lació fraudulenta.