.

.

TOTS 21

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones a Reus com a presumptes autores de tres robatoris amb força a domicilis de la capital del Baix Camp. Els detinguts són dos dones de nacionalitat croata i amb domicili desconegut, i dos homes de nacionalitat marroquina i veïns de Reus, amb edats compreses entre els 22 i els 31 anys. Tots quatre passaran en les pròximes hores a disposició del Jutjat de Reus. Les detencions es van produir entre el 22 i 26 de maig en tres actuacions diferents en el marc del dispositiu de vigilància que els Mossos duen a terme per evitar robatoris en habitatges.

Les dos primeres detencions es van produir la tarda del 22 de maig, quan una dotació de paisà dels Mossos que estava patrullant per l’avinguda de Jaume I, va observar com dues joves es dedicaven a observar de manera sospitosa els portals dels edificis i, seguidament, trucaven als timbres dels porters automàtics.

Immediatament, la patrulla, que li va sobtar la seva actitud, va seguir-les pel carrer observant com una d’elles es treia del sostenidor un objecte per introduir-lo al pany d’un portal per accedir al seu interior. Els agents van aconseguir entrar a la porteria discretament i van visualitzar com les noies forçaven una porta del primer pis, i que al sentir un veí de l’escala, van sortir corrent fins l’estació d’autobús.

Un cop allà, van ser detingudes com a presumptes autores d’un robatori amb força, en grau de temptativa. Posteriorment, la policia va escorcollar les motxilles de les lladres, a l’interior de les quals van localitzar material divers com tres tornavisos, unes tisores, una clau anglesa i elements plàstics utilitzats per obrir portes sense provocar danys.

La segona actuació es va produir el dia següent, el 23 de maig, quan els Mossos van rebre avís que dos lladres estaven robant en un pis del carrer Astúries. La patrulla va desplaçar-se ràpidament al lloc dels fets on va observar com els dos homes sortien corrent en sentit oposat. Els agents, que van seguir a un dels homes, van aconseguir detenir-lo a pocs metres, a l’alçada del carrer Extremadura. Tot seguit, es va comprovar que el domicili del carrer Astúries estava tot regirat i presentava una finestra forçada i el vidre trencat.

La quarta detenció va tenir lloc la matinada del 26 de maig, quan els Mossos van ser requerits al carrer Alcalde Joan Bertran, ja que un testimoni havia escoltat un soroll molt fort a vidres trencats i havia vist com una persona havia entrat en un pis i estava traient diverses bosses de l’interior de la casa. La Policia va localitzar el presumpte lladre amagat a l’interior d’una caseta d’obra que hi ha a un solar contigu al domicili on havia entrat a robar.