.

El Nàstic ha caigut per 3-0 a Vitoria. Foto: Cedida Alavés Nàstic 2015/16

El Nàstic acomiada el 2016 amb una nova derrota per 3-0 contra l’Alavés en el partit de tornada dels setzens de final de la Copa del Rei. Els grana ja arrossegaven un 0-3 en contra del partit d’anada, però volien acomiadar l’any amb una victòria i millors sensacions. Els de Pellegrino han sentenciat en la primera meitat. Kakabadze ha estat expulsat per doble groga a la mitja hora de joc.

El 2016 serà recordat a Can Nàstic com l’any en que quasi es toca la glòria futbolística amb el fallit ascens a Primera Divisió. I en qüestió de mesos, el Nàstic es troba enfonsat en el pou que portaria a la Segona B. L’encontre d’avui, amb l’eliminatòria sentenciada, no tenia més transcendència que començar a obrir un nou camí, que ha de portar a la salvació. La Copa del Rei ja és història i ara, el Nàstic té com a únic objectiu una permanència que serà molt cara.

La gran novetat i bona notícia d’avui era la tornada de Reina sota pals, després de 4 mesos lesionat. L’andalús, però, veuria com el seu retorn es tornaria amarg en una primera meitat que deixava tot sentenciat. Si no ho estava ja. I és que el conjunt vitorià tant sols ha necessitat 12 minuts per marcar el primer gol mitjançant Edgar en un u contra u davant Reina.

El Nàstic ha intentat reaccionar amb dos bones accions de Ferran Giner i Àlex López. La possible reacció s’ha esvaït en qüestió de tres minuts. Els que ha trigat Kakabadze en veure dues targetes grogues. La segona per cometre un penal que Sobrino no ha perdonat. Els grana es quedaven amb un home menys i abans d’arribar al descans, Krsticic marcava el 3-0 amb un bon llançament des de fora de l’àrea davant la passivitat de la defensa tarragonina.

Per sort grana, la sagnia de gols s’ha aturat en la segona meitat més equilibrada pel que fa a la possessió de pilota i per ocasions. El conjunt vitorià pràcticament no ha aixafat l’àrea del Nàstic, però quan ho ha fet ha estat amb molt de perill com la doble ocasió que han salvat Reina i Bouzón en el 68.

Fitxa tècnica:
Alavés: Ortolà, Pantic, Raúl C, Alexis, R. Sobrino (Camarasa 86′), Santos, D. Torres (Manu 87′), Edgar (Espinoza 45′), Vigaray, Krsticic i Katai.

Nàstic: Reina, Kakabadze, Djetei, Iago Bouzón, F. Giner, Tejera, Muñiz (G.Valentín 36′), Cordero (Madinda 74′), Lobato, Jean Luc i Àlex López (S. Emaná 81′).

Àrbitre: Clos Gómez. Ha expulsat per doble amonestació al visitant Kakabadze. Ha amonestat al visitant Cordero (55′).

Gols: 1-0, Edgar (12′); 2-0, Sobrino (31′), 3-0, Krsticic (40′).

Incidències: Partit corresponent a la tornada dels 1/16 de final de la Copa del Rei disputat a Mendizorroza davant 11.043 espectadors.