TOTS 21

Aleix Vidal en una acció jugant amb La Pobla Foto:Helder Moya

Aleix Vidal en una acció jugant amb La Pobla Foto:Helder Moya

És ara mateix el nom de moda del futbol a l’Estat espanyol. Nou fitxatge del Barça per la pròxima temporada, portada a gairebé tota la premsa esportiva, internacional amb la roja absoluta i campió de l’Europa League amb el Sevilla.

Aleix Vidal viu aquell moment que qualsevol futbolista vol viure a la seva carrera esportiva.

Aquest jugador de Puigpelat de 25 anys veu com després d’un passat fent de rodamón ara arriba el seu moment per lluir al més alt nivell futbolístic.

Amb "Aleixo" a la samarreta, Vidal va jugar 11 minuts amb el primer equip grana.

Amb «Aleixo» a la samarreta, Vidal va jugar 11 minuts amb el primer equip grana.

Vidal que es va formar a cavall de Barça, Madrid i Espanyol, va tenir un pas fugaç però intens per Tarragona. Incorporat al mercat d’hivern del 2009 per jugar a La Pobla, en principi, no va trigar a entrar en la disciplina d’entrenaments del primer equip.

El jugador entrenava sota les ordres de César Ferrando però el tècnic valencià mai va creure en les possibilitats del que en aquell moment es feia dir Aleixo.

Aleixo va debutar amb el dorsal número 44 a la samarreta amb el primer equip grana en un partit davant del Rayo Vallecano. Vidal va jugar 11 minuts i va marxar un cop finalitzada la temporada per la poca comprensió que va trobar al cos tècnic grana.

Aleixo va marxar criticant les poques oportunitats i demanant més minuts que segurament aquell any ja es va merèixer tot i la seva joventut i la seva actitut alguns cops poc disciplinada.

De fet Aleix Vidal va passar per Tarragona l’any següent que ho fes un altre jove talent sortit del planter del Barça però que va marxar per baixet de la Masia. Vidal va ser el successor del que serà el seu company al primer equip del Barça,  Jordi Alba. Alba tot i tenir més minuts que Aleixo al Nàstic, tampoc va gaudir de la continuïtat que segurament va necessitar.

Aleix Vidal sí que va tenir més minuts al filial del Nàstic, La Pobla de Mafumet, que entrenava Santi Coch amb qui va ser titular aquella mitja temporada. Vidal es va convertir en una de les peces bàsiques del filial grana.

El vestidor de la Pobla, inspirats pel seu delegat, li va posar el malnom del «calcamanies» pels molts tatuatges que portava el jugador tarragoní.

D’aquell jove Aleixo que va arribar a Tarragona després d’una mala experiència al futbol grec en queda poc. Els detalls futbolístics que apuntava aquell jugador, que va deixar a més d’un seguidor enlluernat als entrenaments del Nàstic, segueixen sortint a mesura que avança la carrera futbolística d’un tipus singular que a partir d’ara lluirà la samarreta de l’actual campió d’Europa.

Aleix Vidal presentat amb el Barça on va dir que era un somni jugar. Foto:FCB

Aleix Vidal presentat amb el Barça on va dir que era un somni jugar. Foto:FCB

Quim P. Casadesús