.

.

TOTS 21

El dissabte vinent, 6 de novembre, a les sis de la tarda, començant a la Imperial Tàrraco, l’Aliança contra la Pobresa Energètica del Camp de Tarragona i el Sindicat d’Habitatge de Tarragona convoquen una manifestació contra la pujada del preu de la llum i d’altres subministraments bàsics sota el lema «Aturem l’estafa de la llum».

L’objectiu de la mobilització és denunciar que la factura de la llum ha augmentat un 44% durant l’últim any en un context de crisi i de deterioració de les condicions de vida.  A més, els convocants alerten que aquesta conjuntura es veurà empitjorada pel fet que, durant els mesos més freds, el consum energètic hauria d’augmentar un 20%.

Els organitzadors assenyalen les empreses subministradores com a les culpables de la situació d’exclusió social severa en què es troben 6 milions de persones a l’Estat espanyol, 2 milions més que abans de la COVID-19, i acusen tant el govern espanyol com la Generalitat de cedir davant l’oligopoli energètic. En aquest sentit, denuncien que les mesures proposades per pal·liar la pobresa energètica i d’habitatge són insuficients i demanen mesures urgents que garanteixin un accés universal als subministraments i, en definitiva, a una vida digna que no depengui del benefici econòmic de les empreses.

La manifestació s’iniciarà el dia 6 de novembre a les sis de la tarda simultàniament a Tarragona, a la Plaça Imperial Tàrraco, i a Barcelona, a la Plaça Universitat. Actualment, a Tarragona la convocatòria ja compta amb més de quaranta entitats i col·lectius adherits.

Redacció