.

.

TOTS 21

Cartells de protesta apareguts el desembre de l'any passat a Rambla Nova

El grup de Convergència i Unió al Parlament ha mostrat aquest matí el seu suport a totes aquelles “iniciatives que permetin que es mantingui oberta l’Hemeroteca de Tarragona”. La diputada de CiU, Anna Solé, ha recordat que fruit d’un acord recent “la continuïtat de l’hemeroteca està garantida”, però igualment “ens comprometem a donar suport aquelles iniciatives que hi pugui haver d’ara en endavant i en garanteixin el seu funcionament” perquè “se salven els llocs de treball i un espai cultural importantíssim”.

La pretensió de la Fundació La Pedrera de tancar-la va obrir una polèmica, amb la intervenció del propi alcalde de Tarragona i també d’ERC i altres formacions, per salvar l’espai. Finalment es va aconseguir que no es tanqués.

La diputada ha subratllat que l’Hemeroteca de Tarragona “és el reflex d’un servei i una activitat incansable dels darrers 40 anys”. Solé ho ha dit durant el debat d’una proposta de resolució a la Comissió de Cultura del Parlament, aprovada per unanimitat, i que ha comptat amb aportacions de CiU. La diputada ha recordat que “l’Hemeroteca és propietat de la Fundació Catalunya-La Pedrera” i ha reiterat el suport que va donar CiU perquè no es tanqués, després que la Fundació ho hagués anunciat.

La diputada ha subratllat durant el debat de la proposta de resolució que és un equipament cultural amb una importància cabdal. I per això, la proposta de resolució contempla l’aportació de CiU perquè el Govern de la Generalitat coordini “la política de fons patrimonial de la Biblioteca Pública de Tarragona amb el fons documental de l’Hemeroteca de Tarragona”.