TARRAGONA 21

L'alcalde, Roc Muñoz, signant el conveni amb el representant de l'ACA i de la Generalitat

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí, i l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, acompanyats pel delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, i pel director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, Cèsar Puig, han signat un conveni destinat a habilitar un sistema de sanejament de les aigües residuals generades en aquest municipi.

L’acord, subscrit avui permetrà, mitjançant una inversió superior als 859.200 euros assumida íntegrament per l’ACA, que la xarxa del clavegueram del municipi tarragoní es connecti a la depuradora industrial de l’empresa BASF.

L’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, ha destacat que “s’ha treballat molt dur per assolir aquest acord i s’agraeix la col·laboracio del Govern de la Generalitat per als seus eforços”. Per la seva banda, el director de l’ACA, Jordi Agustí, ha remarcat que la solució escollida “és innovadora, no convencional i això ha provocat que hagi estat laboriós arribar a un acord que finalment és beneficiós per a totes les parts implicades”.

Les actuacions que es desenvoluparan arran del conveni consistiran en una nova conducció que traslladarà les aigües residuals generades a la Canonja fins a l’entrada de la propietat de la factoria BASF, l’habilitació d’unes bombes centrífugues i un filtre que efectui una correcta contenció des sòlids superiors a un milímetre de gruix, entre d’altres. Un cop les aigües siguin tractades a la depuradora industrial de BASF -i degudament sanejades- es retornaran al mar.

Aquest acord va ser aprovat pel consell executiu de Govern el passat 4 de novembre.

L’Agència Catalana de l’Aigua aportarà íntegrament els més de 859.200 euros que costaran les actuacions contemplades en el conveni, que s’abonaran de manera fraccionada durant un període de 15 anys. Això permetrà, per una banda, poder resoldre el sanejament de la Canonja en un context en què l’ACA no pot iniciar noves actuacions degut a l’endeutament existent, i per l’altra, garantir la sostenibilitat econòmica de l’Agència.