.

.

TOTS 21

Imatge de l’acte de confirmació oficial de la presentació de Ballesteros a la reelecció d’aquesta tarda al pati de l’IMET. Entre els presents, el secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, el diputat al Parlament, Carles Castillo, la regidora Begoña Floría i l’alcalde de la Canonja i màxim responsable de la federació socialista al Camp de Tarragona, Roc Muñoz. Foto: Tarragona21

No és qüestió de perdre temps quan es disposa de les eines de l’alcaldia, I per això la cita d’aquesta tarda en la qual el batlle, Josep Fèlix Ballesteros, ha anunciat que es presentarà aquest maig vinent a la reelecció per quarta vegada consecutiva ha servit per començar a cremar etapes pel que fa a promeses electorals. «Hem acabat una etapa -assenyalava al pati de l’IMET davant la premsa i quadres del PSC- en la qual hem deixat l’ajuntament en les millors condicions econòmiques i financeres dels darrers 20 anys. De fet, està millor que quan vam entrar, i per això podem fer bons i grans projectes que ja tenim preparats a la sala de màquines i que els detallaré a la conferència de ciutat que faré abans de finals d’any».

Tanmateix, l’alcalde ha aprofitat el momentum tàctic de disposar de la iniciativa per avançar-ne una de calat: «Tarragona serà la primera ciutat de l’Estat espanyol i una de les poques d’Europa que tindrà el transport públic totalment gratuït a partir del mes de gener. Aquest és un projecte clarament progressista i d’esquerres», afirmava. «És equitatiu», apuntava enrelació que servirà per oferir oportunitats a molta gent de barris que es troben en alguns casos amb greus problemes econòmics. «És també sostenible, perquè ajudarà a reduir la mobilitat privada. I articularà millor la ciutat i farà que ningú se senti tan lluny del centre».

Ballesteros ha defugit entrar en detalls, perquè reserva les dades concretes per una conferència que parlarà tant de llegat com de futur. En tot cas ha avançat que una actuació tan radical en favor del transport públic «només es dona en una ciutat de Finlàndia, algunes de França i París s’ho està plantejant». Per allunyar els esperits de la demagògia l’alcalde ha estat clar a l’hora d’agafar el compromís: «És possible fer-ho».

J.S.