.

.

TOTS 21

Josep Fèlix Ballesteros, president de la gestora del PSC, en roda de premsa.

Josep Fèlix Ballesteros, president de la gestora del PSC, en roda de premsa. Foto ACN

El president de la gestora del PSC, Josep Félix Ballesteros ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que si els sectors crítics opten per escindir-se i crear una nova marca mentre ell és al capdavant dels partit, no ho impedirà. “si es produeix, jo seguiré gestionant el PSC independentment dels invents que es puguin fer”, ha dit. Amb tot, ha advertit als díscols que si marxen “el PSC seguirà sent el PSC”. Ballesteros, que ha desvetllat que hi va haver gent al partit que li va demanar que es presentés a liderar la formació, ha assegurat també que el suport de Zapatero a Miquel Iceta és únicament “una opinió més” i l’ha comparat amb “el que pugui dir un jugador del Barça d’un candidat del PSC”.

Ballesteros s’ha pres molt seriosament el seu paper transitori al capdavant del PSC i ha assegurat que no pensa intervenir políticament ni en el cas que els crítics decideixin marxar del partit. “Això no em correspon ni controlar-ho ni decidir-ho. Si es produeix jo seguiré gestionant el PSC independentment dels invents que es puguin fer en un costat o altre”, ha sentenciat.

Amb tot, ha volgut alertar als socialistes díscols que si abandonen el partit i decideixen crear una nova marca electoral, la formació socialista romandrà sent la mateixa. “El PSC seguirà sent el PSC, un gran partit important d’aquest país, necessari com els partits importants que han fet que aquest país estigui on està”, ha comentat. Malgrat això, poc després, el president de la gestora ha afirmat en declaracions a TV3 que “no creu” que el PSC tingui ara un risc de trencament i escissió.

Pel que fa als candidats a liderar el partit, Ballesteros s’ha volgut quedar al marge de les valoracions, especialment les que es fan ara de la candidatura anunciada per Miquel Iceta. El president de la gestora només ha volgut remarcar a Catalunya Ràdio que “tothom que se senti preparat és lliure i digne de presentar-se en un moment com l’actual, i té molt de mèrit que se presenti Iceta o qualsevol altre”.

De fet, Ballesteros ha desvetllat que des que Pere Navarro va dimitir de la primera secretaria del PSC, dins el partit hi van haver veus que li van demanar que fos ell qui es presentés per liderar ara el partit. “Jo també porto anys en política, i hi va haver gent que em va dir que em presentés, però finalment vaig decidir quedar-me com a alcalde de Tarragona”, ha explicat.

D’altra banda, preguntat per les paraules de suport i lloança de l’expresident espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, a Miquel Iceta per ser un bon candidat, Ballesteros ha volgut minimitzar l’efecte d’aquestes paraules i ha restat valor a aquesta valoració. “Això compta tan poc com si un jugador del Barça decidís sobre un candidat del PSC. És una opinió més; important perquè algú conegut, però el que compta és el militant que votarà lliure i individualment i autònomament. Aquesta és la clau”, ha conclòs el socialista.