.

L’Estadi Municipal de Reus ha acollit aquest dissabte les dues semifinals de la Copa de la Reina de futbol. Els enfrontaments han convertit l’Atlético de Madrid i el FC Barcelona en rivals de cara a la final que es disputarà el dissabte 2 de juny a Mèrida. Les matalasseres s’han imposat al UDG Tenerife Egatesa per 0-2 en un partit decidit en els últims minuts i les blaugranes han derrotat a l’Athletic de Bilbao a la tanda de penals.

A la primera de les semifinals no han començat a passar coses fins al minut 89. Quan els espectadors, que tenien entrada gratuïta a les instal·lacions del municipal reusenc, esperaven ja la pròrroga, un xut de Sonia rebutjat en primera instància per la meta canària era recollit per Da Silva per fer el primer gol del partit. Amb el Tenerife bolcat buscant la igualada, les jugadores madrilenyes han culminat la feina amb una jugada personal d’Ángela Sosa que, després d’un doble rematada, anotava el segon ja en temps d’afegit.

Les jugadores del Barça celebrant el seu passi a la final després d’imposar-se a l’Athtlètic de Bilbao a la tanda de penals.

La segona semifinal ha estat plena de qualitat, emoció i igualtat. Un FC Barcelona plagat d’internacionals de la selecció espanyola tenia la seva primera oportunitat de gol en les botes de la capitana, Vicky Losada, que als vint minuts estavellava una gardela al travesser de la porteria bilbaïna. Però el gol que les permetia avançar-se temporalment ha arribat a pilota aturada. Mariona Caldentey caçava una pilota al segon pal i amb un cop de cap suau feia pujar el primer gol al marcador. Era el minut 36.

Després del descans, l’Athletic va sortir a per la igualada, i va estar a punt d’aconseguir-la en el minut 52 quan un mà a mà de Lucía García amb Sandra Paós l’ha solucionat Mapi León traient la pilota sota pals. A partir d’aquest moment, el partit ha embogit i els dos equips han generat perill. La balança finalment s’ha decantat a favor de les basques, al minut 82 i també a pilota pilota parada. Un servei de falta lateral magistralment efectuat per la internacional Eunate Arraiza entrava pel segon pal de la porteria de Sandra Paños.

La pròrroga ha estat d’infart. Les catalanes s’han tornat a avançar, amb un xut a l’escaire de Lieke Martens, davant del qual res va poder fer la meta Ainhoa. L’Athletic responia amb una jugada culminada per Lucía García. Era l’emat a dos i, a partir d’aquí, la tensió ha anat pujant per moments, amb dos equips plantejant les seves armes per aconseguir el bitllet a la final de la Copa de la Reina. A la segona meitat de la pròrroga, l’oportunitat més clara se l’apuntava Lucía García, que estavellava una volea a la fusta, a falta de vuit minuts per al final dels 120 minuts.

L’eliminatòria, finalment, s’ha hagut de resoldre en la tanda de penals, on el FC Barcelona s’imposava per 3-4 a l’Athletic.