.

.

TOTS 21

El director artístic del FiM de Vila-seca, Kike Bela, i el president del Patronat de Turisme de Vila-seca, Xavier Graset, mostrant el cartell de la 15a edició de la Fira de Música al Carrer.

El director artístic del FiM de Vila-seca, Kike Bela, i el president del Patronat de Turisme de Vila-seca, Xavier Graset, mostrant el cartell de la 15a edició de la Fira de Música al Carrer.

La Fira de Música al Carrer de Vila-seca (FiM), que se celebrarà els dies 16 i 17 de maig, arriba a la 15a edició. La cita, plenament consolidada, manté la vocació de ser un punt de trobada entre les propostes musicals innovadores i el sector professional, sense renunciar al gran públic. Enguany els organitzadors han hagut de fer una curosa selecció d’entre les prop de 900 propostes rebudes, un centenar més que en l’edició anterior. La programació d’aquest any ofereix un ventall de 48 concerts i combina la presència d’artistes de renom amb un 80% de grups emergents. En el passat, la Fira ha contribuït a l’impuls de grups reconeguts del panorama actual com Mishima, Manel o els Amics de les Arts.

Aquesta 15a edició preveu atraure fins a 25.000 espectadors i superar els 280 programadors del 2013. La Fira, que se celebra des de l’any 2000, pretén mantenir el caràcter modest amb què va idear-se i que l’ha portat a consolidar-se com un dels aparadors musicals i nexe d’unió entre artistes i professionals més importants del panorama català. De cara a aquesta edició es manté el pressupost, uns 180.000 euros, i el lema ‘Celebra els 15 de la FiM amb els grups del demà’ evoca l’essència del propi certamen.

El nombre creixent de grups que s’ofereixen per prendre part de la Fira esdevé un “indicador” de l’interès que hi ha en el sector per poder mostrar-s’hi . Això, a més, evidencia que l’esdeveniment s’ha situat com un aparador perfecte per tancar futures contractacions en altres escenaris, segons ha destacat el director artístic, Kike Bela. L’impacte econòmic per als establiments hotelers i de restauració també és molt important, segons ha recordat el president del patronat de Turisme de Vila-seca, Xavier Graset.

Aquesta nova edició del certamen pretén copsar de nou les últimes tendències del sector. El director artístic de la FiM ha opinat que l’aposta feta en els últims cinc o sis anys pels grups d’estil folk-pop s’està “esgotant” i ha explicat que cada cop s’està tendint més al músic cantautor, “el que s’atreveix a liderar la seva banda”, i s’imposen els ritmes de rock, Rhythm and blues o jazz. L’objectiu principal, però, és arriscar per descobrir aquells músics que innoven i són capaços d’atraure un públic potencial.

La FiM omplirà vuit espais de música en directe

Amb 48 concerts distribuïts en vuit espais, la FiM omplirà diverses places i patis de Vila-seca al llarg de 48 hores de música en directe. En la programació s’han inclòs propostes per a tots els gustos, des dels més emergents com la jove promesa Izah, els sons ètnics i flamencs de Canteca de Macao, la unió de Pau Riba i Pascal Comelade, el folk d’autor d’Alberto Montero, la rumba de La Banda del Panda o l’itinerant LaDinamo. També hi ha espai per a proposts de nova creació com ara els Montgomery, Extraño Weys o Falciots Ninja.

El 60% dels espectacles seran gratuïts i per accedir als espais de programació amb control d’accés caldrà disposar de la Targeta FiM, una tarja de fidelització per al públic que permet l’accés als diferents recintes per un cost de tres euros. En paral·lel a l’activitat musical, la FiM programa tota una línia d’activitats, trobades i jornades tècniques per als professionals del sector. Coincidint amb el 15è aniversari el col·lectiu Vila-seca Fotografia organitzarà pels mateixos dies 16 i 17 de maig una exposició retrospectiva dels quinze anys de la FiM.