TOTS 21


Ahir a la nit es va inagurar la desena edició del Festival Internacional de Teatre de Tarragona amb la presència de la Hble. consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. El FITT (Festival Internacional de Teatre de Tarragona) va reobrir ahir a la nit el Teatre Tarragona amb l’espectacle «Encara hi ha algú al bosc», de la cia. Cultura i Conflicte. El festival, que se celebra fins al 4 de setembre, ja ha exhaurit les entrades de la meitat dels espectacles d’aquesta edició i compta amb el doble de persones abonades respecte a l’any anterior.

Comando Señoras va donar ahir el tret de sortida al festival amb «Ritos de amor y de guerra”», que va començar a la Rambla Nova i després va seguir al Teatre Metropol. Aquest va ser el primer espectacle a concurs del FITT. “Encara hi ha algú al bosc” de la companyia Cultura i Conflicte va ser l’encarregada d’inaugurar aquesta edició. Una obra que dóna veu al relat de les supervivents de la violència sexual a la guerra dels Balcans en diàleg amb una autoficció de la dramaturga Anna Maria Ricart Codina i l’equip de Cultura i Conflicte.

El segon espectacle a concurs del FITT serà «Beautiful Stranger», d’Ion Iraizoz. Quan aquest espectacle finalitzi, la companyia d’animació, farà el primer espectacle de carrer que acompanyarà al públic fins al pati de l’Escola Pau Delclòs per prendre el sopar. Abans o després del sopar i fins al dissabte trobaran la instal·lació d’Alex Peña, “Recreativos Federico”. Són set màquines recreatives i de consum basades en obres de Federico García Lorca i el seu context. “La grúa de Bernarda Alba”, les “Bolas de sangre”, la “Yerma La nuit”, l’“Amor de Don Perlimplín con Belisa” al futbolín, “Las Sin Sombrero” i “Cadaqués Invaders” componen aquesta instal·lació en la qual els espectadors podran jugar lliurement. A les 21.30 h, la companyia
“Mucha Muchacha”, realitzarà la tercera funció a concurs amb el mateix nom al Teatre Tarragona.