.

.

TOTS 21

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en una imatge d’arxiu. Foto: Sílvia Jardí

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, s’ha reunit amb els alcaldes afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre i els ha tramès la contundència amb què es treballa per l’extinció del foc però també que s’ha compromès a abordar, un cop superat, la devastació que hagi provocat. «Hi haurà mesures per garantir la recuperació de la zona, no només en termes naturals i paisatgístics sinó també en termes socioeconòmics», ha dit. Aragonès ha insistit en demanar «màxima precaució» a la ciutadania, en la zona del foc però també al conjunt del país, on el risc d’incendi és extrem. El vicepresident ha mostrat el seu suport a tots els efectius d’emergències i d’extinció d’incendis i ha remarcat la feina fet pels ajuntaments per desallotjar i atendre els evacuats.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha demanat comprensió per les mesures extraordinàries que estudia aplica d’immediat l’executiu català per garantir i evitar que es repeteixin o se solapin situacions d’emergència com l’incendi de la Ribera d’Ebre. «Activarem mesures de precaució màximes, de les qual informaran des d’Interior, però són restriccions en algunes àrees i en determinades activitats, mesures que són realment limitadores però que són necessàries per garantir que es puguin controlar i prevenir incendis», ha defensat.

Aragonès ha destacat «la serenitat» amb què han actuat els alcaldes del municipis afectats pel foc, tot i la preocupació que estan patint davant una situació descontrolada i mb un foc que segueix actiu als seus municipis. «Han facilitat allotjaments per als evacuats, han aconseguit resguardar la gent que estava a les granges i masies i han garantit la seguretat de tots els habitants.

ACN. Mar Rovira/Anna Ferràs